FETÖ'den tutuklu Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) çalışanı Serkan Gölge'nin serbest bırakıldığı bildirildi.

Reuters haber ajansının son dakika olarak duyurduğu habere göre Gölge'nin eşi NASA'da çalışan eşinin serbest bırakıldığını Reuters'a açıkladı.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEMİŞTİ

ABD ile Türkiye'nin arasında gerginliklere neden olan NASA çalışanı Serkan Gölge'nin aynı zaman ABD vatandaşlığı da bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Rahip Brunson ve tutuklu yargılanan ABD Konsolosluğu görevlisi Metin Topuz ile birlikte Türkiye'den istenen Serkan Gölge'nin serbest kalması ile ABD'nin Türkiye'den istediği üç kişiden ikisi teslim edilmiş oldu.

[old_news_related_template title="Metin Topuz'la ilgili yeni detay: Baba ile oğlu ABD için çalışmış!" desc="'Askeri ve siyasi casusluk' suçlamasıyla yargılanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi Metin Topuz’un tutkluluğuna devam kararı verildi. Duruşmada Topuz’un avukatı, “Metin Bey’in babası da oğlu da konsolosluk çalışanı. Metin Bey’in DEA'ya (Drug Enforcement Administration Türkçesi Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) girmesinde FETÖ bağı aranıyorsa o kapı da kapandı” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/metin-topuz-1_16_9_1553774648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/metin-topuz-davasi-ertelendi-4169493/"]

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Serkan Gölge'nin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşılıyoruz" denilirken Gölge'nin davasının tutuklu ABD Konsolosluğu çalışını Metin Topuz'un davasıyla birlikte takip edileceği mesajı verildi.

SERKAN GÖLGE KİMDİR?

Serkan Gölge, eşi ve iki çocuğuyla aile ziyareti için gittiği Hatay’da 2016 yılında darbe girişiminden bir hafta sonra ihbar üzerine tutuklanmıştı.

Gölge tutuklanmadan önce Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nde çalışıyordu. Gölge, uzay radyasyonunun astronotlar üzerindeki etkisini araştırıyordu.

 

[old_news_related_template title="ABD, Serkan Gölge'nin ceza indiriminden memnun" desc="ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla tutuklu bulunan Türk-Amerikan çifte vatandaşı NASA çalışanı Serkan Gölge’nin cezasının düşürülmesi kararını olumlu karşıladıklarını belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/abd-disisleri-bakan-sozcusu-reuters_16_9_1537478506.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-disislerinden-serkan-golge-aciklamasi-2637941/"]