12 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Eylem Çekiç, cinayetin ardından yaşadıklarını anlattı. Eşinin öldüğüne hala inanamadığını söyleyen Çekiç; “Bu durumun acısını tarif etmek imkânsız, hayatının baharında çocuklarımızın kahraman babası trafik magandası tarafından öldürüldü. Ben hala eşimin hayatını kaybettiğine inanamıyorum, bu yaşananlara inanamıyorum. Bir insan nasıl kurşun yağdırır ve ‘Öldürmek istemedim’ der. Bir insana bu kadar kurşun yağdıracak kadar nasıl sinirlenir aklım almıyor. İfadesinde bu cani, öldürmek istemedim diyor, peki nasıl bir insanı hedef alıp gözünü kırpmadan ateş ediyorsun?”

Öldürülen Serdar Çelik eşi ve çocuklarıyla birlikte...


KAPI ÇALACAK EŞİM İÇERİ GİRECEK GİBİ

Acılı eş Eylem Çekiç, “Bir anlık sinirle yaptım diyor, onun bir anlık siniri çocuklarımı babasından ayırdı, beni hayat arkadaşımdan, hazinemden ayırdı! Bu cani en ağır cezayı alsın ve bizim yaşadığımız bu acıyı başkaları yaşamasın. Eşim böylesi bir ölümü hak etmedi, 14 gün oldu hala kapı çalacak ve eşim içeri girecek gibi hissediyorum“ ifadelerini kullandı.



“CANİNİN KOLUNU TUTTUM YAPMA DİYE YALVARDIM”

Kardeşinin öldürüldüğü ana tanık olan abla Aslı Akyar, aynı firmada çalıştıkları için sabah birlikte yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu; “Arabada aynı yerde firmadan 2 arkadaşımız daha vardı. Başımıza böylesi bir olayın geleceğini tahmin bile edemezdik. O dehşet dakikalarını ben yaşadım. Sanığın dediği gibi bir anlık sinirle kurşun yağdıracak bir olay yaşanmadı. Peşimizden gelerek, el kol hareketleri yaptı, kardeşimi tahrik etmeye çalıştı. Camlarımız kapalıydı onunla küfür ya da sataşma asla olmadı. Ardından motoru arabanın önüne kırdı ve o acı olay yaşandı. İlk kurşunu attıktan sonra caninin kolunu tuttum yapma diye yalvardım. 2 çocuğu var dedim ama dinlemedi gözü dönmüş şekilde kurşun yağdırdı” diye anlattı.



PEYNİR EKMEK ALINIR GİBİ SİLAH ALINIYOR


Ailecek kahrolduklarını söyleyen abla Akyar, “Peynir ekmek alır gibi herkes silah alıyor, bugün herkesin cebinde silah var. Bu kadar kolay olmamalı… Bizim gözümüz yaşlı yarım kaldık, başkaları en azından evladını, eşini, babasını kaybetmesin. En ufak bir sinir anında cebinden silahı çıkarma cesaretinde kimse kolay kolay bulunamasın artık en ağır cezalar verilsin istiyoruz” dedi.