Markanın CEO'su Andy Palmer ilk elektrikli modelleri olacak olan Rapide E için "dev hareket" yorumunu yaptı. Ayrıca Palmer, "Geleceğin daha hızlı bir biçimde bize doğru yaklaştığı bugünlerde pasif bir biçimde duramazdık. Bizim gelecek için hazırladığımız ilk modelimiz olan Rapide E otomotiv sektöründeki elektrifikasyon için aktif duruşumuzu simgeliyor" dedi.



Aston Martin'den yapılan açıklamada Rapide E 260 bin dolar etiket fiyatına sahip olacak. Toplamda 322 km menzile sahip olacak olan bu otomobil elektrikli spor otomobil pazarında Porsche'nin Taycan modelinin en güçlü rakibi pozisyonunda.



Marka, Rapide E'de kullanılan 800 volt'luk batarya sistemi otomobilin hızlı biçimde şarj olmasını sağlarken bu hızı boş bataryaları 30 dk'da yüzde 80 doluluk oranıyla açıklıyor. Otomobilin batarya geliştirmelerini İngiliz Formula 1 takımı Williams'ın bir kolu geliştirdi.



Otomobilin toplam ağırlığı 2140 kg ve bu rakam Rapide AMR'den sadece 150 kg daha ağır. Rapide E'den ilk örnekler 2019 yılının son çeyreğinde karşımıza çıkacak. Bu otomobil markanın yeni fabrikası olan St Athan, Galler'deki tesiste üretilecek. Ayrıca Aston Martin ilk SUV modeli olan DBX modelini de bu tesiste gelecek yıl üretecek. Ancak DBX sadece içten yanmalı motora sahip olacak.