Corona virüsü tedavisiyle ilgili dünyanın dört gözle beklediği bir gelişme yaşandı. Chicago Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre ebolaya karşı geliştirilen Remdesivir adlı ilacın corona virüsü hastalarını iyileştirdiği iddia edildi. Chicago Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre ilaç 113’ü ağır durumda olan 125 corona hastası üzerinde denendi.

Tüm hastalara damar yoluyla Remdesivir uygulandı. Ateşlerinin düştüğü, nefes alma sorunlarının ortadan kalktığı görüldü. Tüm hastalar bir hafta içinde taburcu edildi.

'BU BİR MUCİZE'

Üniversitede Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı olan Dr. Kathleen Mullane yaptığı açıklamada, "Bu bir mucize. Tüm hastalarımız en kısa sürede hastaneden taburcu edildi" dedi. Avrupa medyası ise Remdesivir’i 'süper ilaç' diye duyurmaya başladı.



İlacı geliştiren Amerikan Gilead şirketinin hisselerinde de bir haftada yüzde 16 artış oldu.

İLK İZİNLER GEÇEN HAFTA ÇIKTI

Başta Almanya, Danimarka ve ABD olmak üzere hastanelerden geçtiğimiz hafta ilaçla ilgili ilk olumlu sonuçlar gelmişti.  İlacın henüz genel kullanımına izin verilmesi için bir süre gerektiğinden, ancak ağır hastalara uygulanmasına yasal izin çıkmıştı. Şimdi yeni bulguların, ilacın genel kullanımına ilişkin süreci hızlandırması ve iki haftaya dünya çapında onayın çıkması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Almanya, ABD ve Danimarka'dan iyi haberler... Remdesivir komadan çıkarıyor" desc="Tıp dünyası corona virüsünün neden olduğu COVID-19'un tedavisine odaklandı. Bu çalışmalarla ilgili Almanya, ABD ve Danimarka'dan iyi haberler geliyor. Başta Almanya olmak üzere dünyadaki 50 hastanede, diğer tedavilerin fayda etmediği, yoğun bakım altındaki corona hastalarına verilen Remdesivir adlı Ebola ilacının ilk sonuçları açıklandı. Konu, Avrupa basınında ve tıpla ilgili yayın organlarında geniş yer buluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/15/iecrop/covid-19-shutter_16_9_1586941125.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/almanya-abd-ve-danimarkadan-iyi-haberler-remdesivir-komadan-cikariyor-5749462/"]

 

[old_news_related_template title="Uzmanlardan corona virüsüne karşı gözlük ve lens uyarısı: Korumuyor" desc="Corona virüsü dünya genelinde hızla can almaya devam ederken, uzmanlar gözlük veya lenslerin hastalığa karşı koruyucu etkisi olup olmadığına açıklık getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/17/iecrop/lens-shutter_16_9_1587107568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/uzmanlardan-corona-virusune-karsi-gozluk-ve-lens-uyarisi-korumuyor-5754360/"]