Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından virüsün kaynağını araştırmak amacı ile Çin’e ekip gönderildi. Ekip 1 hayvan sağlığı uzmanı ve 1 salgın bilimciden oluşurken, Çinli bilim insanları ile birlikte soruşturmayı yürütecekler.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, yaptığı açıklamada uzmanların yola çıktıklarını ve ön araştırma ekibi olduklarını aktardı.

Harris, ekibin izlenecek yolu ve kapsamını belirleyeceğini açıklarken, ilerleyen günlerde soruşturmayı yürütecek ekibin de belirleneceğini dile getirdi.

Öte yandan uzmanlar salgının başlamasının ardından vahşi hayvan pazarlarının kapatılması nedeni ile kesin sonuçlara ulaşmanın zor olacağının altını çizdi. (İHA)

[old_news_related_template title="Dr. Ümit Çelik: Coronayı dünyada ilk defa 3 boyutlu olarak görüntüledik" desc="Elazığ'da, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ümit Çelik, corona virüsünü dünyada ilk defa 3 boyutlu olarak görüntülediklerini belirterek, 'Corona virüsü şimdiye kadar elektron mikroskobu tekniğiyle görüntülenmişti. Atomik kuvvet mikroskobu ile 3 boyutlu olarak ilk defa görüntülenmiş oldu. Bildiğimiz kadarıyla dünyada da atomik kuvvet mikroskobu ile corona virüsünü ilk görüntüleyen grup olduk. Bu çalışmayla geliştirilen aşı çalışmaları kapsamında antikorların veya ilaçların virüslere etkisinin görüntülenmesi ve dinamik olayların izlenmesini sağlayabiliriz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/10/iecrop/boyut-iha21_11600489_16_9_1594393062.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dr-umit-celik-coronayi-dunyada-ilk-defa-3-boyutlu-olarak-goruntuledik-5923686/"]

[old_news_related_template title="Atık sularda corona incelemesinin sonuçları çıktı! Bir ildeki yoğunluk İstanbul'dan fazla" desc="Türkiye'de 81 ilden alınan atık su numunelerinde yapılan corona virüsü incelemesinin ilk sonuçları çıktı. Buna göre Konya'dan alınan numunelerdeki corona virüsü yoğunluğu İstanbul'dan daha fazla olarak belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/10/iecrop/sozcu_16_9_1594369491.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/atik-sularda-corona-incelemesinin-sonuclari-cikti-5922772/"]