Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Dominic Cummings, Boris Johnson'a 27 Mart-14 Nisan tarihleri arasında ne yaptığını anlattığını ve Johnson’ın kendisinden bunları kamuoyuna da açıklamasını istediğini söyledi. Cummings, istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, eşinin ve kendisinin Covid-19 belirtileri gösterdiği için çocuklarının bakım sorununu çözmek üzere anne ve babasının evine gitme kararı aldığını belirten Cummings, gidişiyle ilgili Johnson'la konuşmamasının hata olduğunu kabul ederek, corona virüsü testi olmadığını açıkladı.

Medyada çıkan yanlış haberler nedeniyle tehditlere maruz kaldığını söyleyen Cummings, kısıtlamalara karşı olduğu sonucunun çıkarılmasının da yanlış olduğunu ifade etti.

[caption id="attachment_5836371" align="alignnone" width="660"] Dominic Cummings (Foto: Reuters)[/caption]

BORIS JOHNSON'A 'GÖREVDEN AL' BASKISI

Hem muhalefet partileri hem de Muhafazakar Partili bazı milletverkilleri, salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaları ihlal ettiği için Cumming’in istifasını istiyordu. Danışmanını savunan açıklamalarda bulunan Johnson da Cummings’i görevden alması yönünde baskıyla karşı karşıyaydı.

DURHAM'A GİTTİĞİNİ DOĞRULAMIŞTI

Corona virüsü önlemlerinin en sıkı tutulduğu ve hastalık belirtilerini gösterenlerin kesinlikle evden çıkmaması gerektiği bildirilen dönemde, Cummings'in hastalanan eşi ve çocuğuyla birlikte Londra'dan 424 kilometre uzaklıktaki anne, babası ve kız kardeşinin bulunduğu Durham'a gittiği ortaya çıkmıştı. Haberi ilk olarak Guardian ve Mirror gazeteleri vermişti.

[caption id="attachment_5836372" align="alignnone" width="660"] Dominic Cummings (Foto: Reuters)[/caption]

Durham'a gittiğini doğrulayan Cummings, eşinden sonra kendisinin de hastalanması ihtimaline karşı 4 yaşındaki oğullarının bakıma ihtiyacı olabileceğini düşünerek ailesinin yanına gittiğini, ancak orada diğer aile fertlerinden ayrı bir mekanda karantinada kaldıklarını söylemiş, hükümet sözcüleri de ısrarla bunun kuralların ihlali anlamına gelmediğini ifade etmişti.

Durham polisi, Cummings’in babası ile konuşup ziyaretle ilgili bilgi aldığını, ancak corona virüsüyle ilgili herhangi bir tavsiyede bulunmadığını açıkladı.

[old_news_related_template title="İngiltere'yi karıştıran corona virüsü skandalı: Polis devreye girdi" desc="Birleşik Krallık'ta Boris Johnson'ın baş danışmanı Dominic Cummings'in sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğine dair iddialar ülkeyi karıştırdı... Cummings'i görevden alması yönünde ciddi baskılarla karşı karşıya kalan Boris Johnson'a tepkiler çığ gibi artarken bugün İngiliz polisinin de devreye girdiği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/25/iecrop/cummings1-reuters_16_9_1590409198.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ingiltereyi-karistiran-corona-virusu-skandali-polis-devreye-girdi-5835753/"]

[old_news_related_template title="İngiltere Kamu Hizmetleri'nin Boris Johnson'ı eleştiren tweeti silindi" desc="İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın basın toplantısında başdanışmanı Dominic Cummings'i savunmasının ardından İngiltere Kamu Hizmetleri'nin Twitter hesabından Johnson'ı eleştiren bir mesaj paylaşıldı. Ancak mesaj kısa süre sonra silindi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/24/iecrop/johnson-reuters_16_9_1590342989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltere-kamu-hizmetlerinin-boris-johnsoni-elestiren-tweeti-silindi-5834589/"]