Arap Baharı'nın ardından kaosun ve şiddetin bitmek bilmediği Libya ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı... Kuzey Afrika ülkesi Libya'nın doğusunu yöneten Halife General Hafter, geçen hafta Rusya'nın başkenti Moskova'da Türkiye ve Rusya'nın öncülüğünde gerçekleşen barış görüşmesinden adeta kaçarak ayrılmış ve büyük bir krize sebep olmuştu.

Bu hafta sonu Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşecek Libya zirvesiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Hafter'in açıklamalarını kamuoyuna duyurdu. Reuters'ın N-TV'ye dayandırdığı son dakika haberinde Maas, "Hafter, ateşkesi sürdürmeye hazır olduğunu söyledi" dedi.

HAFTER KONFERANSA KATILACAK

Almanya, Halife Hafter'in Berlin Konferansı'na katılmayı kabul ettiğini açıkladı.

Almanya, Berlin’deki konferansa Birleşmiş Milletler destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) lideri Sarrac ve Hafter'i davet etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı konferansa Rusya, ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden temsilcilerin de katılması bekleniyor. (İHA)

[old_news_related_template title="Guardian: 2 bin Suriyeli savaşçı Türkiye üzerinden Libya'ya gidecek" desc="İngiliz Guardian gazetesi, 2 bin Suriyeli savaşçının Libya'da savaşmak üzere Türkiye üzerinden bu ülkeye gittiğini veya gitmekte olduğunu yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/15/iecrop/libya-reuters_16_9_1579037801_16_9_1579087301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-guardian-turkiye-2-bin-suriyeli-savasci-turkiye-uzerinden-libyaya-gidecek-5569426/"]