İzmir’in Aliağa ilçesinde corona virüsü salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için temel gıda ihtiyaçlarına yanıt vermek amacıyla, Aliağa Belediyesi tarafından sanal pazar kuruldu. “Siz evde kalın, biz size getiririz” sloganı ile kurulan aliagasemtpazari.com sitesi hizmete girdiği ilk günden yoğun ilgi gördü.


İLK GÜNDEN YÜZLERCE SİPARİŞ VERİLDİ


Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Medya İletişim Birimi tarafından yapılan açıklamada hizmete açılan aliagasemtpazari.com internet sitesinin ilk günden yüzlerce sipariş verildiği ve siparişlerin vatandaşların adreslere teslim edildiği belirtildi.

10.00-19.00 SAATLERİ ARASINDA VERİLEN SİPARİŞLER AYNI GÜN TESLİM


Vatandaşlar, verilen siparişlerin ödemelerini ister site üzerinden kredi kartı, isterlerse kapıda nakit veya pos ile yapabiliyor. 10.00- 19.00 saatleri arasında verilen siparişler gün içinde, saat 19.00’dan sonra verilen siparişler ise sonraki gün saat 10.00’da adreslere ulaştırılıyor.

Öncelikle sebze, meyve ve bakliyat ürünlerinin satışa sunulduğu sitede kısa süre içinde kahvaltılık ve temizlik ürünleri başta olmak üzere farklı kategorilerde çok sayıda ürün de sanal raflarda yerini alacak.

[old_news_related_template title="İnternetten market siparişleri neden 6 gün sonra geliyor?" desc="İnternetten market siparişlerinin teslimat süresi 6 güne kadar çıkınca tüketicilerden şikayet yağmaya başladı. Gıda perakende sektörünün deneyimli isimleri sozcu.com.tr'ye yaptıkları açıklamada dağıtım ağının değil ürün okutma kapasitesinin şu an için yetersiz kaldığını söylüyor. Bir market yetkilisi eskiden müşteri başına 12 ürün düştüğünü söylerken şimdi ürün miktarının 25-30'a çıktığını ve kapasitenin çok aşıldığını ifade ediyor. Uzmanlara göre çözüm e-ticarete ayrılan kasa sayısını artırmak ve altyapıyı yenilemek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/09/iecrop/shutterstock_678775885_16_9_1586421200.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/internetten-market-siparisleri-neden-6-gun-sonra-geliyor-5736179/"]