130 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos, iklim değişikliğine karşı mücadele için kişisel servetinden 10 milyar dolar (60.5 milyar TL) ayırmayı taahhüt etti. "İklim değişikliğinin gezegenimiz için en büyük tehdit olduğunu" öne süren Bezos, iklim değişikliğine karşı mücadele eden bilim insanları ile aktivistleri destekleyeceğini ilan etti.

E-ticaret ve bilişim devi Amazon'un patronu, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele için "Bezos Dünya Fonu" kurduklarını duyurdu.

Instagram hesabından "Dünya'yı kurtarabiliriz" mesajını paylaşan Bezos, fonun "büyük ve küçük şirketler, devletler, küresel organizasyonlar ve bireyler" ile birlikte hareket edeceğini belirtti.



 










Bu gönderiyi Instagram'da gör



















 

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff


Jeff Bezos (@jeffbezos)'in paylaştığı bir gönderi ()





ÇALIŞANLAR: YETERLİ DEĞİL


Amazon çalışanları, şirketin iklim değişikliğine karşı yeterli adımları atmadığı ve dağıtım işlerinde fosil yakıt kullanımına son vermediği gerekçesiyle de şirket yönetimini eleştiriyordu.

Şirket, bugün yüzde 40 düzeyinde olan yenilenebilir enerji kullanımını 2024'te yüzde 80'e, 2030'da yüzde 100'e çıkarma sözü vermişti. Bu adımın, dağıtımda elektrikli araçlar kullanılarak atılacağı belirtilmişti.

Bezos'un duyurusu sonrası bir grup Amazon çalışanı, 10 milyar dolarlık taahhüdü takdir ettiklerini ancak hem dağıtım kanallarında hem de bulut sistemleri için kurulan veri merkezinde şirketin fosil yakıta dayalı olarak çalıştığını vurguladı.Çalışanlar, şirketin daha fazla adım atması gerektiğini öne sürdü.

Bezos, son olarak 165 milyon dolarlık malikane satın alarak gündeme gelmişti.

[old_news_related_template title="Jeff Bezos, Los Angeles'ın en pahalı evini aldı" desc="Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos, Los Angeles'ın en pahalı evi Warren Konutu'nu 165 milyon dolara (990 milyon TL) satın aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/13/iecrop/bezos-reuters-son_16_9_1581577646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/jeff-bezos-los-angelesin-en-pahali-evini-aldi-5622192/"]