Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Bill ve Melinda Gates Vakfı’na corona virüs salgınından sonra destekleri için teşekkür etti.

Çin devlet ajansı Xinhua’nın haberine göre başkan Jinping virüs salgınından sonra Bill ve Melinda Gates Vakfı’ndan ekipler sahada corona virüse karşı aktif olarak çalışmış.

Jinping vakfa teşekkürlerini sunduğu mektupta, “Birliktelik ve işbirliği virüse karşı savaşta en güçlü silahımızdır” ifadesini kullandı.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates tarafından kurulan Bill ve Melinda Gates vakfı virüse karşı 100 milyon dolarlık bir fon oluşturmuştu.

[old_news_related_template title="DSÖ'den korkutan açıklama: Corona Çin dışında hızlıca yayılıyor" desc="Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin dışında Corona virüsüne yakalananların sayısının artmasının alarm verici olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/corona-virusuu-reuters_16_9_1582317305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dsoden-korkutan-aciklama-corona-cin-disinda-hizlica-yayiliyor-5639523/"]

UBS'TEN CORONA TAHMİNİ


Öte yandan, bireysel bankacılıkta dünyanın bir numarası olan UBS'in Yönetim Kurulu Başkanı Axel Weber, corona virüsü salgının küresel ekonomi üzerinde oluşturduğu riskin azımsandığını öne sürdü.

Bloomberg'e konuşan İsviçre merkezli bankanın bir numarası Weber, salgın kaynaklı riskin henüz varlık fiyatlarında yeterince fiyatlanmadığını söyledi.

Salgının küresel ekonomiye etkisinin büyük olacağını ve ocak-mart dönemini kapsayan ilk çeyreği aşacağını öne süren Weber, hükümetlerin vergi indirimleri ve fonlama gibi mali tedbirler alması gerektiğini dile getirdi.

Weber'in tahminlerine göre, küresel ekonomik büyümeyi sırtlayan Çin'de ilk çeyrekte ekonomi küçülecek ve küresel ekonomik büyüme bu dönemde yüzde 3,5'ten yüzde 0,5'e gerileyecek. Çin'de 1990'dan bu yana ekonomik küçülme görülmemişti.

[old_news_related_template title="Çin'de maaş ödemelerinde sorunlar başladı" desc="Salgının vurduğu Çin'de şirketler çalışanların maaşlarını ödemekte güçlük çekmeye başladı. Apple'ın tedarikçilerinden Foxconn'da tatil dönüşü işçiler çalışmaya başlamadan önce karantinaya alınırken, bu süreçte maaşlarının sadece üçte birini alabildi. Birçok şirket işçilerini ücretsiz izne çıkarmayı planlarken, ödemeler gecikmeli ve kesintili yapılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/22/iecrop/shutterstock_1624209751_16_9_1582364047.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/cinde-maas-odemelerinde-sorunlar-basladi-5640142/"]