Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından ateşkes sağlandı. Ateşkes dün gece 00.01'den itibaren yürürlüğe girdi.

[doviz_borsa_template dolar="1" euro="1" altin="1"][/doviz_borsa_template]

Dolar/TL corona virüs ile ilgili gelişmeler ve ABD tarım dışı istihdam verilerinin izleneceği yeni güne 6,11 seviyesinden başladı. Dolar/TL bugün en düşük 6,1015, en yüksek 6,1257 seviyesini gördü. Euro/TL ise 6,87 seviyesinden güne başlarken daha sonra 6,90'ı aştı.



Piyasalar corona virüs ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. ABD Senatosu hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti’nin desteğiyle corona virüse karşı mücadeleye 8,3 milyar dolar kaynak ayrılmasını içeren paketi kabul etti.



ABD Başkanı Donald Trump, ABD ekonomisinin corona virüs salgınından darbe alabileceğini, ancak er geç bu zorluğu da geride bırakacaklarını söyledi. Çin'de teyit edilmiş corona virüs vakası sayısı 143 artarak 80.552'ye yükseldi.

Petrol fiyatları ise son dört yılın dip seviyelerinde hareket etmeye devam ediyor. Petrolde bugün düşüş yüzde 4'ü aşarken dün 49,99 dolardan kapanan Brent türü ham petrol varil fiyatı bugün 46-47 dolar bandında seyrediyor.

VİRÜSÜN PİYASAYA YANSIMALARI TAKİP EDİLİYOR


Reuters'a konuşan bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Jeopolitik tansiyonun biraz azalmasını bekliyoruz. Ateşkes, sahada risklerin önüne geçmesi açısından önemli. Ancak sahadaki yansımasını izleyeceğiz. Dış piyasalarda ise satış baskısı faiz indirimlerine rağmen çok kuvvetli. Bunun TL'ye yansımasını görüyoruz. Kurda 6.15 altında seyir devam ettiği sürece yukarı yönlü baskı zayıf kalacaktır" dedi ve ekledi:

"ABD tahvillerine artan yönelimin doların değerini baskılıyor. Dolar endeksi 100'e yaklaştıktan sonra 96.5 civarında. Bu TL için avantaj, endeksin düşüşünün devamı TL'de en önemli belirleyicilerden biri olacaktır. Bugün ise ABD'de Şubat ayı tarım dışı istihdam raporu veri gündeminin en önemli takip edilecek gelişmesi. Bu verideki virüs kaynaklı etkilerini ve bunun piyasa yansımalarını takip edeceğiz."

[old_news_related_template title="Putin ve Esad'ın istediği oldu! Moskova'daki mutabakat ne anlama geliyor?" desc="Moskova’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yaklaşık altı saat süren toplantıdan, Esad rejiminin en çok istediği çıktı. Suriye iç savaşının ilk günlerinden itibaren Esad rejiminin elinden çıkan ve cihatçı teröristlerin kontrolüne geçen, Şam’ı iki önemli kente yani Halep ve Lazkiye’ye bağlayan M-4 ve M-5 karayolları “rejim muhalifi” unsurlardan tamamen temizlenmiş oldu. İki karayolu da ulaşıma açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/05/iecrop/erdogan-idlib-reuters_16_9_1583432252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/putin-ve-esadin-en-cok-istedikleri-oldu-moskovadaki-mutabakat-ne-anlama-geliyor-5663320/"]