ABD’nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd’un ardından ülke genelinde protesto gösterileri devam ediyor.

Dünyanın en büyük oyuncak şirketlerinden Lego ise polisin orantısız güç kullanmasını protesto etmek amacıyla içinde polis figürü olan veya polis setleri olarak bilinen oyuncakların internet siteleri tarafından kaldırılmasını, reklamının yapılmamasını veya bu ürünlerle ilgili sosyal medya paylaşımı yapılmamasını istedi.

BEYAZ SARAY'I DA İSTEMEDİLER


Toybook’ta yer alan habere göre Lego, dijital pazarlama partneri Rakuten Linkshare aracılığı ile tedarikçilere gönderdiği e-posta’da aralarında Lego Şehri Polis İstasyonu, itfaiye ekibi, devriye arabası, otoban polisi gibi 30 setin bulunduğu ürünlerin satıştan kaldırılması istendi. Satıştan kaldırılması talep edilen ürünler arasında Beyaz Saray seti de bulunuyor.

LEGO: ABD'DEKİ TRAJİK OLAYLAR SEBEBİYLE...


Ürünler Lego’nun resmi internet sitesi üzerinden satışta duruyor. Lego’dan konu hakkında yapılan açıklamada, “Satış partnerlerimizden söz konusu LEGO ürünleri hakkında promosyon paylaşımı yapmaktan kaçınmalarını #BlackOutTuesday (salı karartması) ve ABD’deki trajik olaylar sebebiyle talep ettik” ifadesi kullanıldı.

[old_news_related_template title="George Floyd gösterilerinin boyutu ortaya çıktı: 10 bin insan gözaltında" desc="Minneapolis'te gözaltına alınırken polisin orantısız şiddetine maruz kalan George Floyd'un ölümü sonrasında ülkenin farklı şehir ve eyaletlerine yayılan protesto gösterilerinin büyüklüğünü gözler önüne seren bir rakam ortaya çıktı. Yetkililer bir haftayı aşkın bir süredir devam eden gösterilerde binlerce insanın gözaltına alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/polis2-reuters_16_9_1591268483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/george-floyd-gosterilerinin-boyutu-ortaya-cikti-10-bin-insan-gozaltinda-5855083/"]

[old_news_related_template title="Jay-Z, George Floyd anısına ilan verdi" desc="Beyonce'nin eşi ünlü rapçi Jay-Z, geçen hafta bir polis tarafından öldürülen George Floyd'un anısına New York Times ve The Los Angeles Times gibi ülkenin önde gelen gazetelerine tam sayfa ilan verdi ve 'Bir insan, doğru olduğuna inandığı şey için ayağa kalkmadığında ölür' yazdırdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/jayzbeyonce_16_9_1591265213.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/jay-z-george-floyd-anisina-ilan-verdi/"]