Sosyal medyada, Adana şehir hastanesi acil servisinin kapatıldığı ve Corona virüsü taşıyan bir Çinli’nin gözetim altında olduğu iddiası panik yarattı.

Konuyla ilgili SÖZCÜ'ye açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iddianın asılsız olduğunu belirterek şunları söyledi:

''Yetkililerle yaptığım görüşme sonrası, Adana Şehir Hastanesi’nde Corona Virüsü şüphesiyle gözetim altında tutulan Çinli bir kişide söz konusu virüse rastlanmadığı belirtildi. Hastanede rutin işleme tabi bir Çinli’nin olduğu, ancak virüsle alakalı bir tespit olmadığı açıklandı. Şu an için riskli bir durum yoktur. Çin uyruklu kişi iki gün daha gözetim altında tutulacak. Vatandaşlarımızdan önemli ricam, sosyal medyada dolaşan, teyit edilmeyen bilgilere inanmamalarıdır.”

[old_news_related_template title="İstanbul'da Corona virüsü şüphesi! Başhekimlikten açıklama" desc="İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 19 yaşındaki bir hastanın başvurusunun ardından acil servisin yeşil alan bölümüne “Coranavirüs şüphesi ile yeşil alan kapatılmıştır' diye bir yazı yazıldı. Konuyla ilgili başhekimlikten açıklama geldi. Öte yandan Sağlık Bakanı Koca da İstanbul, İzmir ve Aksaray'da Corona virüsüne rastlanılmadığını bildirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/29/iecrop/corona-virus-sozcu-1_16_9_1580322055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-corona-virusu-suphesi-bashekimlikten-aciklama-5596014/"]