İnternette gündem olan ve 'Filozof Atakan' olarak tanınan 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medya hesabından çirkin paylaşımlar yapan Erkan Naldemirci hakkında soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan Erkan Naldemirci, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

[old_news_related_template title="Bakanlık Atakan Kayalar için harekete geçti: 'Hassasiyet ve sağduyu'" desc="Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'nin gündemine oturan Atakan Kayalar için sağduyu çağrısı yaparak, 'Bakanlık olarak, uzmanlarımız çocuğumuz ve ailesi ile görüşmüştür. Kendilerine ihtiyaçlarına göre en doğru ve sağlıklı pedagojik yönlendirme ve rehberlik hizmeti sağlanmaya başlanmıştır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/atakandha_16_9_1582286828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakanlik-atakan-kayalar-icin-harekete-gecti-hassasiyet-ve-sagduyu-5638841/"]

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Naldemirci, haftanın 4 günü imza vermesi şartıyla adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli Erkan Naldemirci'nin savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul ettiği öğrenildi.

ÜNİVERSİTE İŞİNE SON VERMİŞTİ

Özyeğin Üniversitesi'nde ulaştırma görevlisi olarak çalışan Erkan Naldemirci'nin, Atakan Kayalar hakkında yaptığı paylaşımın ardından üniversitedeki görevine son verilmişti.

[old_news_related_template title="Atakan ile ilgili çirkin ifadeler kullanan çalışan kovuldu" desc="Atakan, henüz 10 yaşında olmasına rağmen okuduğu kitaplar ve sarf ettiği sözlerle geçtiğimiz hafta sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Özyeğin Üniversitesi'nde çalışan Erkan Naldemirci, sosyal medyada Atakan ile ilgili skandal ifadeler kullandı. Üniversite, Naldemirci'nin işine son verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/25/iecrop/atakan_16_9_1582630763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/atakan-ile-ilgili-cirkin-ifadeler-kullanan-calisan-kovuldu/"]