Olay, dün gece saat 01.30 sıralarında İstanbul Kadıköy'de meydana geldi. İddiaya göre beş kişilik bir grup, arkadaşlarıyla beraber bir mekandan çıkan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'a 'vatan haini' diyerek saldırdı. Yere düşürdükleri Atay'ın tekmeleyenler bir süre sonra olay yerinden kaçtı. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Barış Atay'ın kaburgalarında çatlak olduğu tespit edildi.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Barış Atay'ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, "Gün içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, 'kimliği belirsiz' bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz" denildi. Hastaneden taburcu olduktan sonra Twitter hesabından bir paylaşım yapan Barış Atay, "Nerede kalmıştık? @suleymansoylu" ifadesini kullandı.

ŞIK: TESADÜF OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, Barış Atay'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi almak için gittiği hastaneden çıkarken şunları söyledi: Tesadüfi bir şey olduğunu düşünmüyoruz, Soylu'nun 'dikkat yakalanma' sözünden sonra olan bir olay. Çıktığı mekândan sonra bir ara sokağa girer girmez saldırıya uğruyor, takip edildiğini düşünüyoruz.

SOYLU VE ATAY ARASINDA 'TECAVÜZ' POLEMİĞİ

Saldırıdan saatler TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Siirt'te intihar girişiminde bulunduktan sonra hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er'e 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'a ait olduğu iddia edilen telefon mesajlarıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Atay, paylaşımına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız" diye yazdı.

Soylu ise, Atay'ın paylaşımını alıntılayarak, "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma'nın kollayıcısı, dikkat yakalanma..." diye yanıt verdi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ 

Siyasetçiler ve sanatçılar Barış Atay'ın saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlar şöyle:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum! Barış Atay’a geçmiş olsun diyorum. Gazetecilerden sonra sıra vekillere mi geldi? Her açıklama yapan, bakanla polemiğe giren milletvekili saldırıya mı uğrayacak?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: Mafya mı devlet mi, şu hale bak..!!?? İçişleri Bakanı hedef gösteriyor ve milletvekili saldırıya uğruyor.

Levent Üzümcü: İşte sandıkla, seçimle gelen ve yüzde 30 küsur oyla kendini sadece ülkenin değil, senin de sahibin sanan bir kafanın acıklı organizasyonu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Bu ülkenin İçişleri Bakanı sadece vatandaşını değil milletvekilini de hedef gösteriyor.. Barış Atay’ın da ne olduğunu biliriz, sizlerin de...

HDP Milletvekili Garo Paylan: İçişleri Bakanı bir milletvekilini hedef gösteriyor. Barış Atay aynı gece saldırıya uğruyor. İçişleri Bakanı mı, çete lideri mi, belli değil...

Bülent Emrah Parlak: Sizden korkan sizin gibi olsun! Geçmiş olsun kardeşim.

Orhan Aydın: Oyuncu, vekil kardeşim Barış Atay'a saldıran faşist güruhu ve arkasındaki çete aklını tanıyoruz. Tecavüzcüleri, katliamcıları, talancıları, hayat ve sanat düşmanlığını aklayanların hesap vermeyeceğini sanmak aptallıktır.