Niğde'nin AKP’li Alay İlçe Belediyesi, resmi internet sitesine AKP Üye Kaydı linkini koydu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, belediye internet sitenin ekran görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi.

"AMACINIZ HALKA HİZMET Mİ, SARAYIN TALİMATIYLA AK PARTİ'YE ÜYE YAPMAK MI?"

Erkek, "Belediyenin görevi mahalli ve müşterek hizmetleri hiçbir ayrım gözetmeden yapmaktır. Sayın Kılıçdaroğlu, seçilen tüm belediye başkanlarımıza rozetlerinizi çıkarın talimatı verirken amacı buydu. Peki, bu ne? Amacınız halka hizmet mi, Sarayın talimatıyla AK Parti'ye üye yapmak mı?" ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ'NÜN HABERİ SONRASINDA LİNK KALDIRILDI

Niğde'nin AKP’li Alay Belde Belediyesi, resmi internet sitesine koyduğu AKP üye kaydı linkini, SÖZCÜ'nün haberi üzerine kaldırdı. Konuyla ilgili açıklama yayımlayan AKP'li Belediye Başkanı Sefa Erol, "Kurumsal hesabımıza Ak Parti üyelik kaydı linki, sayfamızı kontrol eden görevli tarafından sehven eklenmiştir" dedi.

"EKLEYEN KİŞİ HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK"

AKP'li Belediye Başkanı Sefa Erol'un açıklaması şöyle:

"Bizler herkese hizmet etmek için seçildik. Alay kasabası halkı Belediye Başkanlığı seçiminde şahsıma teveccüh gösterdi AK Parti’den Belediye Başkanı olarak seçildim. Ama seçim bittiği andan itibaren beldemizin tamamına parti ayırt etmeksizin hizmet edeceğimize söz vererek bu yola çıkıyoruz.

Nitekim seçildiğimiz andan itibaren Alay’da büyük bir değişim yaşandı ve eksikliklerimizi bir bir gidererek yaşam alanımızı güzelleştirmek için gece gündüz çalışmalarımız sürüyor. Kurumsal hesabımıza Ak Parti üyelik kaydı linki, sayfamızı kontrol eden görevli tarafından sehven eklenmiştir. Kurumsal hesaplarımızı asla parti politikasını yapmak için kullanmayız. Zaten görür görmez bu yanlışın düzeltilmesi için müdahale ettim ve görevli arkadaşımıza sehven eklenen bu linki o sekmeden kaldırttım.

Ayrıca ekleyen kişi hakkında da idari soruşturma başlattık. Site istatistikleri kontrol edildiğinde bu link kullanılarak 1 kişinin dahi üye kaydının olmadığını tespit ettik. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlerden istediği de zaten budur. Seçildikten sonra bulunduğunuz yerde hiçbir insanı ayırt etmeden, görevinizi en güzel şekliyle yerine getirmek, vatandaşlarımıza güzel hizmetler sunmak asli göreviniz demişlerdir.

Bizler bu anlayış ile çalışan kişileriz. Bu yanlışlık için Alay Kasabası halkından ve kamuoyundan özür diliyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Alay halkına parti gözetmeksizin hizmet etmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile sunarım’’

[old_news_related_template title="AKP'li başkandan MHP'ye ağır suçlama" desc="Isparta Belediye Başkanı AKP’li Şükrü Başdeğirmen’in, bir önceki dönem MHP yönetimini hedef alarak “Bir bardak su arıtılmamış. Arıtılmadığı gibi aylık 120 bin lira da elektrik parası ödenmiş. 10 kişiye de ayda 100 bin lira maaş vermişiz” sözlerine MHP’den sert yanıt geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/03/iecrop/isparta-belediyesi_16_9_1557471298_16_9_1604400670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akpli-baskandan-mhpye-agir-suclama-6109942/"]