Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çapaklı Mahallesi sınırları içerisinde yapılması planlanan Biyogaz Santrali için 4 gündür direnen yaklaşık 150 vatandaş, direnişlerinin 5’inci gününde jandarmayla karşı karşıya geldi.



KÖYLÜLERE SERT MÜDAHALE

Biyogaz Santrali’nin çevresel anlamda mahallelerini tehdit ettiğini savunarak yol kapatan mahalle sakinlerine jandarma müdahale etti. Yaşanan arbedede 5 çiftçinin gözaltına alındığı ve 1 jandarma personelinin yaralandığı öğrenildi.

Bir köylünün kafasının yere bastırılarak, sert müdahaleyle gözaltına alınması kameralara yansıdı.



“DAVA SONUÇLANMADAN İŞE BAŞLAMAK İSTİYORLAR’’

Mahalle sakinlerinin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, Biyogaz Santrali’nin yapılması için Manisa Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli Değildir’ kararın iptali için Manisa İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını dile getirdi.

Manisa İdare Mahkemesi’ne açılan karar iptal davası için önce keşif yapıldığını ve sonra bilirkişi raporlarının beklendiğini ifade eden Avukat Değerli, kararın beklenmeden santrali yapacak olan şirketin iş makinelerini araziye sokmaya çalıştığını söyledi.

Avukat Değerli yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı;

*15 Temmuz günü şirketin santral alanına yol yapmaya başladığı görüldü. Halk bu usulsüz, hukuksuz faaliyete karşı Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

*Ancak halen şirket çalışmalarını devam ettirmeye çalışıyor. Bu konuda mahalle sakinlerimizin direnişi sürüyor. Ama firmanın kanun tanımaz tavırlarına devletimizde ortak olmaya çalışıyor.

*Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmede bize dava sonuçlanana kadar iş makinelerinin alana sokulmayacağı sözü verildi. Ancak gördük ki iş makineleri jandarma nezaretinde santralin yapılacağı alana sokulmaya çalışılıyor.

*Bu hukuksuzluk ve kanun tanımamazlıktır. Şimdide haklı mücadeleleri için direnen mahalle sakinlerimiz jandarmayla karşı karşıya geliyor ve bazı üreticilerimiz gözaltına alınıyor. Bu konuda hukuksal mücadelemiz sürecektir.

[old_news_related_template title="‘Pınar Gültekin’ eylemine polisten sert müdahale! CHP’li Yarkadaş'tan tepki" desc="Pınar Gültekin'in eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesini protesto etmek için eylem yapan kadınlara polis müdahale etti. Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin İzmir Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlediği eyleme polisin sert müdahalesini gösteren görüntüler tepki çekti. CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, “Kadınlar, hem polis şiddetine maruz kaldı, hem de gözaltına alındı. Ne istiyorsunuz kadınlardan!” diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/21/iecrop/izmir-sozcu-1_16_9_1595354201.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/pinar-gultekin-eylemine-polisten-sert-mudahale-chpli-yarkadastan-tepki-5944489/"]