CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in haber sunan spikerler için yorum yasağından bahsettiğini hatırlatarak ''Fatih Portakal haber sunarken yorum yapamasın. Böyle bir karar alınsın. Ancak 'Ver mehteri' diyerek muhalefete hakaret yağdıran gazeteci kılıklı yandaşlar bu yasaktan muaf tutulsun'' ifadelerini kullandı.


Tanal yaptığı açıklamada, RTÜK’ün özerk ve bağımsız yapısının kağıt üstünde kaldığını savunarak şunları söyledi:

* RTÜK yasasında kurulun, idari ve mali özerkliğine vurgu yapılıyor, tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olduğu belirtiliyor. Ancak pratikte böyle değil. RTÜK'ün başındaki şahıs, yorum yasağından bahsediyor. Asıl dertleri FOX TV Ana Haber Bülteni'ni sunan Fatih Portakal'dır.


* Kıvranmanıza gerek yok; "Fatih Portakal akşam haber sunarken yorum yapamaz" diye karar alın, kurtulun. 'Ver mehteri, ver coşkuyu' sloganı eşliğinde muhalefete hakaret yağdıran gazeteci kılıklı yandaşları da yasaktan muaf tutmayı unutmayın. Onlara yorum yapmak serbest olsun.

[old_news_related_template title="Hedefteki isim RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den çarpıcı açıklamalar" desc="Başkanı olduğu kurulun son toplantısına katılmadığı ve başkansız toplantıda 'Sevda Noyan’ın ölüm listesi' gündeme gelmediği için eleştirilen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kendini savundu. Hiçbir kanal arasında ayrımcılık yapmadığını savunan Başkan Şahin, sonraki toplantılar için haklarında rapor hazırlanacağını söylediği Ülke TV ve Sevda Noyan için ise 'Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/15/iecrop/rtuk-dha_16_9_1589544952.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hedefteki-isim-rtuk-baskani-ebubekir-sahinden-carpici-aciklamalar-5816623/"]