Duayen gazeteci Uğur Dündar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Bayramı nedeniyle düzenlediği etkinliğe görüntülü konuşma programıyla konuk oldu.

"ÖZGÜRCE YAZDIRMANIN BEDELİNİ SÜRGÜN OLARAK ÖDÜYOR"

Basın özgürülüğü konusuna değinen Dündar, SÖZCÜ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dündar şu ifadeleri kullandı;

*SÖZCÜ, hakikaten çok iyi bir kulvar oldu hepimiz için. SÖZCÜ'de özgürce yazıyoruz ve ne yazık ki son bağımsız medya patronu olan Burak Akbay da bize özgürce yazdırmanın bedelini şu anda yurt dışında sürgün olarak ödüyor.

*Ama bunlara rağmen ben hiç karamsar, umutsuz değilim. Tünelin ucunda kocaman pırıl pırıl bir ışık görüyorum.

*Ben gençlerden, özellikle Z kuşağından çok umutluyum. Gençlerin bu ışığa doğru azimle ve yılmadan yürüyeceklerine dair sonsuz bir inanca sahibim.

[old_news_related_template title="Hasan Tahsin Onur Ödülü bu yıl Uğur Dündar’a verildi" desc="İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından düzenlenen, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması sonuçlandı. Hasan Tahsin Onur Ödülü’nün bu yıl soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar’a verilmesini kararlaştırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/16/iecrop/05dundar1_16_9_1594874067.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/hasan-tahsin-onur-odulu-bu-yil-ugur-dundara-verildi-5933748/"]

[old_news_related_template title="Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'den çok konuşulacak açıklamalar" desc="Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar ve Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarı Yılmaz Özdil, gazeteci Merdan Yanardağ'ın hazırlayıp sunduğu 5.Boyut programında gündeme ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. AKP'li Emre Cemil Ayvalı'nın FETÖ ile ilgili sözlerini değerlendiren Dündar, 'FETÖ'yle işbirliği halinde yaptıkları aslında istifayla geçiştirilebilecek bir şey değildir' ifadesini kullanırken, Özdil, 'Hem FETÖ'yle ortak hareket ettik diyor, hem de CHP'yi FETÖ'cü gibi gösteren kitap yazmış. Bir tane iftira bir tane suçüstü var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/19/iecrop/ozdil_16_9_1592590126.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ugur-dundar-ve-yilmaz-ozdilden-cok-konusulacak-aciklamalar-2-5884430/"]