İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından bazı sosyal medya kullanıcılarının hakaret, aşağılama ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden paylaşımlarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) harekete geçtiğini duyurmuştu. EGM, 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

EGM’den yapılan açıklamada, “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik ettiği değerlendirilen 27 paylaşıma rastlanıldığı, paylaşımı yapanlardan 16 kişinin tespit edildiği, 3 şahsın gözaltına alındığı, konuya ilişkin çalışmaların ve adli sürecin devam ettiği hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

“İNSANLIK HEPİMİZE LAZIM”

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Bir yandan afetle uğraşırken bir yandan da sosyal medyadaki çirkin ve ahlaksız paylaşımların gereğini yapıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, 27 ayrı gönderi tespit edildi. 16 şahıs hakkında işlem başlatıldı. 3 kişi gözaltında. İnsanlık hepimize lazım!” dedi.

[old_news_related_template title="İzmir depremi sonrası ürküten manzara" desc="Ege Denizi´nde merkez üssü İzmir´in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir´de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir´in yanı sıra çevre illerde de hissedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/30/iecrop/resimid_125203311_12520331_16_9_1604063470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/izmir-depremi-sonrasi-urkuten-manzara-6104814/"]