Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz Mahallesi'ndeki ormanlık alanda iki gün önce saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nün müdahale ettiği yangını söndürmek için çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri de destek verdi.

FOTO: SÖZCÜ


RÜZGARIN ETKİSİYLE YÖN DEĞİŞTİRDİ 

Gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın, dün sabah havadan müdahalenin etkisiyle kısmen söndürüldü.

Ancak alevler rüzgarın etkisiyle yön değiştirerek Yaylacık mevkisindeki ormanlık alana sıçradı.

Yaylacık ve Yeniköy mevkisinde seyreden yangına uçak, helikopter, arazöz ve çok sayıda itfaiye personeliyle müdahale ediliyor.

FOTO: SÖZCÜ


YANGIN YÜKSEKLERDE SEYREDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, 2 gündür devam eden yangınla ilgili açıklamada bulundu.

Çiçek, Büyükkaraçay Barajı civarında başlayan yangının önceki gün kontrol altına alındığını ancak gece saatlerinde hava desteğinin olmayışının ve yangının yüksek yerlerde seyretmesinin ekiplerin yangına müdahalesini zorlaştırdığını söyledi.

Dün de rüzgarın etkisiyle süren yangına müdahale edildiğini belirten İtfaiye Daire Başkanı Çiçek, "Yangın yine yükseklerde seyrediyor ve kara ekiplenin işini zorlaştırıyor" ifadesini kullandı.

FOTO: SÖZCÜ


MAHALLEYİ TERK ETTİLER

Yangının seyrettiği Kisecik mevkisinde mahalle sakinleri arasında kendi istekleri ile mahalleden ayrılanlar olduğunu belirten Çiçek, ekiplerin bölgedeki müdahalesinin sürdüğünü bildirdi.