İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve alanında uzman isimlerin gün boyu her yönüyle ‘Kanal İstanbul’u tartışacağı çalıştaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'un ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kanal İstanbul projesinin, Ekrem İmamoğlu'nu seçen İstanbullulara ders verme eylemi olduğunu dile getirdi.

Akşener, çalıştaydaki konuşmasında şunları kaydetti:

*Bugün niçin birden bire önümüze getirildi anlamak mümkün değil. Herhangi bir bilim insanıyla tartışılmış mı? Hayır. 9 yıl boyunca uyutulmuş da niye bugün ortaya konmuş? Hayır. Türkiye’ye büyük kazançlar sağlayacak mı? Hayır. İstanbulluyu ferahlatacak mı? Hayır. Ecdat ecdat diyenler açısından Fatih Sultan Mehmet’in emaneti açısından bırakılan vasiyete uygun mu? Hayır.

'KAZANMASAYDIN KANAL OLMAYACAKTI'


* Bunlar niye oluyor biliyor musunuz? İstanbullu 31 Mart'ta Ekrem başkanı seçtin, Beyefendinin sinirimi bozdun. Haziran'da bütün İstanbullu 804 bin oy farkıyla yeniden seçti, iki kere sinirini bozdunuz. Bu bir İstanbul'u ya ders verme eylemidir. Bu Kanal İşi nereden çıktı? Sebebi sensin başkan. Kazanmasaydın olmayacaktı.

*Bu bir yönetim anlayışıdır. Yani ne demek istiyorum? Üzgünüm ama sayın Erdoğan bu ülkenin babası sayıyor kendini. Bir böyle bir ruh hali olamaz.

*Seçilmiş seçimli monarşinin hüküm sürdüğü, sarayların hüküm sürdüğü, ben istiyorum kavramının ortaya çıktığı, Erdoğan babamız bizler de onların sinirini bozan insanlarız.

*Bu İstanbulluyu cezalandırmaktır. Bu ben bu ülkenin her şeyiyim diyen bir bakış açısının tezahürüdür. Bu güç benim elimde canım isterse herkesin kafasına o çekici vururum demenin tezahürüdür.

BU PARAYA GAP BİTİRİLEBİLİR


*20 milyar doların daha üstü miktarda bir para harcanacak. Bu parayla GAP bitirilebilir, Konya Ovası sulanabilir, genç işsizliği %35'lere vurdu. O gençlere istihdam yaratılabilir, teknokentler yapılabilir, genç girişimcilere faydalı olunabilir, o gençlerin elinden tutulabilir.

Üniversite mezunu her 4 gençten biri işsiz şimdi üç gençten biri işsiz hale dönüşüyor bu gençlerin umutlarını hayata geçirecek projeler yapılabilir, fabrikalar yapılabilir.

"DÜNYA FABRİKALARI TARTIŞIRKEN..."


"Dünya endüstri 40’ı karanlık fabrikaları tartışırken, biz betonu, biz rantı, biz yandaşların cebine konacak parayı tartışıyoruz diyen Akşener" Kanal İstanbul Projesinin Erdoğan’ın ben istersem olur mantığının tezahürü olduğunu belirterek şöyle devam etti:

*Güç benim elimde canım isterse herkesin kafasına çekici vururum demenin bir tezahürüdür. Bugün maalesef bizi yöneten arkadaşların tepesindeki şahıs elinde çekiç ile geziyor. Ama bunun sonucu İstanbullunun cezalandırılmasıdır.

*İstanbullu buna hayır diyecek, demokrasi talebi ile diyecek ve kaya gibi duracak ve geçit vermeyecek. İstanbullu aynı zamanda bu projeye hayır diyerek, ne olduğu belirsiz ucube Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin olmadığını, Türkiye'ye hayır getiremediğini, onun içinde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinin yolunu açmış olacaktır.

"EĞER İSTANBULLU İSTANBULLU İSE GEREĞİNİ YAPACAKTIR"


Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canım istedi yaptım dediği örneklerinden birinin de İstanbul’daki yeni havaalanı olduğunu, ancak hiçkimsenin fikrini almadan, bilim insanlarıyla görüşülmeden 5 milyar dolarlık bir yatırımla yapılan havaalanına Putin’in inemediğini belirterek, bir buçuk milyar dolarlık bir yatırımla 2030-35 arasını olimpiyat yapmak kaydıyla karşılayabilecek Atatürk havalimanını çöpe attığını hatırlattı.

Akşener, “Sonuç olarak çılgın proje karşımızda buna geçit vermeyeceğiz, buna İstanbullular olarak geçit vermeyeceğiz. Eğer İstanbullu İstanbullu ise gereğini yapacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

[old_news_related_template title="İstanbul Kongre Merkezi'nde 'Kanal İstanbul' çalıştayı" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuştu. 'TÜBİTAK dediğimiz Türkiye'nin gözbebeği bir kurum. Tavasiyem eğer bulamazsan ben sana o raporu göndereceğim' diyen Kılıçdaroğlu, 'Ama inanmıyorsan Putin'e göndereyim o sana göndersin' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/238d6b3a-ca14-4c48-86b1-a83061f92f09_16_9_1578643608.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-kongre-merkezinde-kanal-istanbul-calistayi-5559955/"]

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Mevlanalı' çağrı" desc="Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Biz her alanda hükümetle iş birliği ve uyum içerisinde çalışmaya hazırız ve istekliyiz. Yalnız bizim tek bir şartımız var: Hiç kimse “ben bilirim, ben yaparım” demesin. Hiç kimse halka sesini yükseltmesin… Mevlana’yı dinlesin…' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/10/iecrop/imamoglu-foto-sozcu_16_9_1578643250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglundan-erdogana-mevlanali-cagri-5560223/"]