Yurt dışına insan kaçırmak için organize hareket eden çeteye iki aylık takipten sonra operasyon düzenlendi. Edinilen bilgiye göre Aydın İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ekipleri Kuşadası’nda insan ticareti suçlarını takibe aldı. İki ay boyunca organize suç örgütünün üyelerini ve insan kaçakçılığı trafiğini izleyen, istihbarat bilgisi toplayan ekipler, üç ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

4 KİŞİ YAKALANDI

Aydın merkezli olmak üzere İzmir ve Gaziantep illerinde ki operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı. Jandarmadaki sorgularından sonra adli makamlara sevk edilen şüphelilerden ikisi Kuşadası’nda, biri ise Gaziantep’te tutuklanarak cezaevine konuldu.

[old_news_related_template title="Türkiye, insan kaçakçılarının 'ölüm rotası'nda" desc="Coronavirüs salgınına rağmen son dönemlerde insan kaçakçıları Türkiye-İran sınırını adeta yol geçen hanına çevirdi. Van’ı merkez haline getiren insan kaçakçılığı şebekeleri, her gün onlarca kaçak göçmeni sınırdan geçirerek “ölüm rotası”na bırakıyor. Son olarak Van’da kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 60 kişi Van Gölü’nün sularına gömülerek can verdi. CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, insanlık dramına dönüşen Türkiye- İran sınırındaki insan kaçakçılığını, araştırma ve soru önergeleriyle TBMM gündemine taşıdı. Kılınç, insan kaçakçılarının “ölüm rotası”nın araştırılmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/23/iecrop/van-kacakcilik-foto-iha-arsiv_16_9_1595496596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/turkiye-insan-kacakcilarinin-olum-rotasinda-5947906/"]