Normalleşme sürecinin ardından corona virüsü vaka sayısı artan şehirlerin başında gelen Konya’da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar alındı.

TAZİYE YASAKLANDI

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, toplu taziye uygulamalarında, taziye evlerinde, evlerde açık alanlarda taziye yapılmaması hususunda tekraren İlçe Hıfzıssıha Kurulllarında karar alındığı bildirildi.

VATANDAŞLAR ANONSLARLA UYARILACAK

Valilik konuya ilişkin cami, belediye hoparlöründe ve kolluk güçleri tarafından da şu anonsun yapılacağını belirtti:

* Salgın tehlikesi devam etmektedir. Yapılan tespitlerde salgının taziyelerden daha fazla yayıldığı tespit edilmiştir.

* Taziyelerimizin salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda yapılmaması kararı alınmıştır. Cenabı Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin.

BAYRAM UYARISI

Valilik ayrıca Kurban Bayramı sürecinde ziyaretlerinin asgari düzeyde yapılması, temizlik maske ve mesafe kurallarına uyulması konusunda da uyarılarda bulunarak hususun cami, belediye hoparlörlerinden ve kolluk güçleri tarafından anons edileceğini belirtti.

[old_news_related_template title="Coronadan ölmeden önce uyarmıştı: Toplu etkinlikleri yapmayın" desc="Babasının taziyesinde Covid-19'a yakalanan 55 yaşındaki Harun Talhaş, Ankara'da hastanede tedaviye alındıktan 2 gün sonra yaşamını yitirdi. Tedavisine başlandığı gün Talhaş'ın son sözleri, 'Vatandaşların bunları yapmaması lazım. Düğün yapmaması lazım, taziye, cenaze evi gibi toplu şeyleri yapmaması lazım. Çok tehlikeli, kesinlikle hastalanırlar' oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/31/iecrop/corona-dha.jpg-1_16_9_1596181703.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/coronadan-olmeden-once-uyarmisti-toplu-etkinlikleri-yapmayin-5963081/"]

[old_news_related_template title=" Vaka sayısı artarken DSÖ'den gençlere uyarı" desc="Corona virüsü salgınında vaka sayısı 17.6 milyonu geçerken son saatlerde birçok açıklama geldi ve yetkililer günlük Covid-19 istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı... Çin'de Mart'tan beri en yüksek vaka açıklanırken, İspanya'da da yasakların gevşetilmesinin ardından rekor sayıda vaka tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü ise dünya çapında vakaların artmasının sebebini buldu: Gençler!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/31/iecrop/corona-reuters_16_9_1596185408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-vaka-sayisi-artarken-dsoden-genclere-uyari-5962723/"]