46 yaşındaki Çinli kadın turist, tatil için bir grup arkadaşı ile Konya'ya geldi.

Baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayetleri olan turist, arkadaşları tarafından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

KARANTİNAYA ALINMIŞTI

Acil Servis önünde istifra ettiği ve kısa süreli baygınlık geçirdiği öğrenilen Çinli turist, tedavi altına alındı.

Çinli turist, 'Corona virüsü' olabileceği şüphesi üzerine özel oda hazırlanarak karantina altına alınmıştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Çinli turiste vertigo (baş dönmesi, denge hissi kaybı) teşhisi konuldu.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kadın turistte Corona virüsüne rastlanılmadı.

Olayla ilgili Konya Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 25.01.2020 tarihinde iki gündür devam eden baş dönmesi, bulantı ve kusma nedeniyle coronavirüs enfeksiyonu şüphesi ile müracaat eden Çin uyruklu turist hastaya hastenede yapılan fizik muayene, tetkik ve görüntülemelerinin değerlendirilmesi sonucunda bening pozisyonel vertigo tanısı konulmuş olup, hastanın tanı ile ilgili tedavileri ve izlemi devam etmektedir" denildi.

Hastanın tedavilerinin ardından taburcu edileceği bildirildi. DHA

[old_news_related_template title="Corona virüsü Çin'den sonra bir ülkeye daha sıçradı" desc="Corona virüsüyle ilgili bir gelişme de Nepal'de yaşandı. Çin'den Katmandu'ya giden Nepalli bir öğrencide Corona virüsü tespit edildiği açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/24/iecrop/corona-virus-reuters1_16_9_1579886596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusu-cinden-sonra-bir-ulkeye-daha-sicradi-5586596/"]