Artvin’de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak Yusufeli ilçesini vurdu. Sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu. Artvin Valisi Yılmaz Doruk selde 1 kişinin öldüğünü ve 3 kişilik bir ailenin kaybolduğunu şu ifadelerle duyurdu:

* Dün akşam saat 19.30 sıralarında, Yusufeli Barajı'mızın şantiye bölgesine sel geldi. Şantiyelerimizde çalışanlardan 1 kişi hayatını kaybetti.

AİLE SELE KAPILDI

* Bir ailemiz de kayıp; Anne, baba ve bir çocuğuyla. Arama çalışmalarımız devam ediyor.

* Şantiyede çok ciddi boyutta maddi hasar var. Birçok araç heyelan altında kalmış durumda. Ancak baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok. O bölgede bir sıkıntımız yok

*  Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş, özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

İlerleyen saatlerde 3 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobile ulaşıldı. Yusufeli'nde selde kaybolan 3 kişilik ailenin cansız bedenleri bulundu ve ölü sayısı 4'e yükseldi.

Toprak altında kalan araçtan Mustafa (53) ile Müşerref (49) Sönmez çifti ile oğulları Salih'in (16) cansız bedenleri ekipler tarafından çıkarıldı.

ÜZÜCÜ OLAYI ANLATTI

Artvin'den otomobille Erzurum'a giderken sele kapılmaktan son anda kurtulan Muhammed Geyik o anları anlattı. Geyik, "Heyelan bir anda yamaçtan kopup yola düştü. Önümde seyreden 3 araç vardı. Bir araç son anda tüneli ulaşmayı başardı, birini heyelan taşıyarak yolun altına attı. Bir araç da toprak altında kaldı. Biz akan toprağı görür görmez hemen geriye doğru kaçarak kurtulduk. Araçlarda kaç kişi olduğunu bilmiyorum" dedi.

VALİLİK'TEN ÖNEMLİ UYARI

Artvin Valiliği sel ve heyelanda 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Heyelan sonrası şantiye alanı içerisinde çok sayıda özel şahıslara ait araçlar ile şantiyeye ait iş makinası/araçlar sele kapılarak toprak altında kalmıştır.

* Gerek kamu kurum ve kuruluşlarına ait, gerekse işletmeye ait iş makinalarıyla yol açma ve enkaz altındaki araçların tahliye çalışmalarına devam edilmektedir.

* Bölgemizde yağışların yer yer devam etmesi nedeniyle vatandaşlarımızın meteorolojiden yapılan uyarılar konusunda hassas olmaları önem taşımaktadır.

[caption id="attachment_5927524" align="alignnone" width="1200"] (FOTO: DHA)[/caption]

NELER YAŞANDI?

Yusufeli Barajı şantiyesinde de su baskını yaşandı. Selden kaçarak kurtulan işçiler, güvenli bölgelere sığındı.

Şantiyede onlarca araç ile iş makineleri balçığa gömüldü. Hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.

[caption id="attachment_5927512" align="alignnone" width="1200"] (FOTO: İHA)[/caption]

ULAŞIMA KAPANDI

Artvin-Erzurum karayolu da heyelan nedeniyle farklı noktalarda ulaşıma kapandı.

Su kavuşumu mevkiinde tünelin içerisi balçıkla doldu.

Ekipler ile baraj inşaatı görevlileri iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

[caption id="attachment_5927518" align="alignnone" width="1200"] (FOTO: DHA)[/caption]

RİZE'Yİ DE VURDU

Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sele yol açtı. İkizdere ilçesinde derenin taşması sonucu Rize- Erzurum yolu, ulaşıma kapandı.

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı.

İlçede sel tehlikesi nedeniyle bazı evler, tahliye edilirken, bölgeye ekipler sevk edildi.


SAĞANAK UYARISI


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenen yağışların sel ve heyelanlara yol açabileceği belirtilirken dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (DHA-İHA)

[old_news_related_template title="Selin vurduğu Yusufeli Barajı şantiyesi böyle görüntülendi" desc="Tamamladığında dünyanın en yüksek 3. Barajı olacak Yusufeli Barajı’nın şantiyesini sel vurdu. Çok sayıda araç kullanılmaz hale geldiği şantiye havadan görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/13/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1594616456.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/selin-vurdugu-yusufeli-baraji-santiyesi-boyle-goruntulendi-5927314/"]