Yunanistan'da Dimokratia isimli bir gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında küfür içeren bir haberi manşetine taşıdı.

Erdoğan'ın görselinin yer aldığı Dimokratia gazetesinin birinci sayfasında "S... git Erdoğan" başlığında bir haber yer aldı.

Haberin detayında ise "Sultanın şizofrenik taleplerine Yunanistan nasıl cevap vermesi gerekirdi?" ifadesi kullanıldı.



ÇAVUŞOĞLU: BU SEVİYEYE DÜŞÜLMEMESİ GEREKİYOR

Gazetenin haberinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu haberle ilgili "Yunan gazetesi alçakça bir manşet attı. Yunan Büyükelçiyi bakanlığa çağırdık" ifadesini kullandı.

TRT Haber'de konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

* Daha ve ağır eleştiriler oluyor, üzülüyoruz. Basın özgürlüğü çerçevesinde olabilir. Ama hakaret, küfür basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmemelidir. Bugün Yunan Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamayı olumlu buluyoruz.

* Bunun basın özgürlüğüyle ilgisinin olmadığını ve kınadıklarını güçlü bir şekilde söylediler. Eğer basın özgürlüğüyle bağdaştırmıyorlarsa o zaman hukuki olarak da gerekeni esasen yapmak onların sorumluluğundadır.

* İletişim Başkanlığımız da zaten gerekli girişimleri, çalışmaları yapıyor. Kendileriyle de durumu istişare ettik. Ama hangi açıdan bakarsanız bakın, bu seviyeye düşülmemesi gerekiyor.

* Esasen Yunanistan'ın bugüne kadar birçok konuda Türkiye ile olan meselelerinde olumlu bir adım atamaması ya da cesur davranamamasının sebebi de işte bu kamuoyu ve kamuoyununda duygusunu yansıtan basındır. Ben bunu 20 senedir, değişik görevlerimde gördüm. Maalesef seviye bu. Ama bunun için gerekli tabiki işlemlerde yapacağız.

[old_news_related_template title="Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye tehdit gibi uyarı: Sonuçlarına katlanırlar" desc="Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'yle ilgili açıklamalarında orta yolu bulmakta zorlanıyor. Bir gün diyalog çağrısı yapan Miçotakis, ertesi gün tehditler savuruyor. Türkiye'nin son ilan ettiği NAVTEX'ten rahatsız olan Miçotakis, 'Ya Avrupa'yla yapıcı bir şekilde ilişki kuracaklar ya da yasa dışı faaliyetlerine devam edip bunun sonuçlarına katlanacaklar' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/17/iecrop/micotakis-reuters-2_16_9_1600323436.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunanistan-basbakani-micotakisten-turkiyeye-tehdit-gibi-uyari-sonuclarina-katlanirlar-6041664/"]

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye sert tepki!" desc="Dışişleri Bakanlığı, terörizmle mücadele ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşünü sağlamak amacıyla sahada faaliyet gösteren Suriyeli muhalif gruplara ve bu gruplarla bağlantılı olarak Türkiye’ye yöneltilen insan hakları ihlallerine ilişkin asılsız iddiaların ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin bu iddialar temelinde Türkiye’ye yönelttiği yersiz eleştirilerin tümüyle reddedildiğini bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/18/iecrop/urkey-reuters_16_9_1600443737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/disisleri-bakanligindan-bmye-sert-tepki-6044428/"]