Burdur'un Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı CHP'li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel ameliyattan çıktı. Başkan Şenel hastane odasında SÖZCÜ'ye konuştu.

Şenel, "Saldırgan beş kurşun sıktı. Eşime de bir kurşun sıkınca 'yeter artık, mesaj anlaşıldı' deyince, çalışır vaziyette bekleyen araca binip uzaklaştı" dedi.

Salda Gölü ile gündeme gelen ve oradaki kumların taşınmasını kamuoyuna duyuran Mümtaz Şenel'in bu gelişme nedeniyle mi hedef olduğu tartışılmıştı.

Ancak Şenel'e göre olayın Salda Gölü'yle bir ilgisi yok. İşte CHP'li başkanın saldırıya ilişkin açıklamaları:

HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDEN GİTTİ

* Saat 05.00'e doğru evimin kapısı çalındı. Benden önce eşim kapıyı açmaya giderken, 'açma, ben geliyorum' dedim. Kapı arkasındaki kişiye kimsiniz diye sorduğumda 'polis, polis' karşılığını verdi.

* Evim bahçeli olduğu için pencereden baktığımda makul bir kişi olarak gördüm. Salda Gölü'yle ilgili bir gelişme olduğunu düşünüp kapıyı açtım. Ayağımın biri eşiğin diğer tarafındaydı, hiçbir şey söylemeden ayaklarıma sıkmaya başladı.

* Eşim de o an yanımdaydı. Bana arka arkaya beş kurşun sıktı. Ben yere düştüm. Eşime ilk kurşunu sıkınca, 'yeter artık, tamam, mesaj anlaşıldı' diye bağırdım. Bunun üzerine saldırgan, hiçbir şey söylemeden bahçe dışında çalışır halde bekleyen otomobile binip ayrıldı. İçeride başka biri olup olmadığını görmedim.

OTEL RUHSATINI İPTAL EDİNCE

Yeşilova belediyesine ait bir otel bulunduğunu, burada fuhuş yapıldığı gerekçesiyle tutanak düzenlendiğini ve 30 Mart'ta ruhsatın iptali için kaymakamlıktan yazı geldiğini söyleyen Şenel, açıklamasını şöyle sürdürdü;

* Belediye encümenini toplayıp kaymakamlık yazısını da dikkate alarak otelin ruhsatını 10 gün önce iptal ettik. Otel kapalıydı. Bu yüzden saldırıya uğradım. Olayın bize göre başka bir nedeni yok.

Burdur'un CHP'li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de ameliyat sırasında ve sonrasında Mümtaz Şenel ile eşini yalnız bırakmadı.

Ercengiz de saldırının ardından otel ruhsatının iptal edilmesi olduğunu ve olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını belirtti.

[old_news_related_template title="Salda Gölü skandalını ortaya çıkarmıştı... CHP'li Başkan ve eşine silahlı saldırı!" desc="Burdur Yeşilova Belediye Başkanı CHP'li Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, sabah saatlerinde evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Mümtaz Şenel ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Salda Gölü'nün tahrip edilmesini önlemeye çalışan ve verdiği mücadele ile tanınan Mümtaz Şenel, geçen hafta da göle giren iş makinelerinin fotoğraflarını paylaşarak olayı kamuoyuna duyurmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/20/iecrop/senel_16_9_1587361058.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/salda-skandalini-ortaya-cikarmisti-chpli-baskan-ve-esine-silahli-saldiri-chpli-baskan-ve-esine-silahli-saldiri-5759859/"]