Karamürsel'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Yalakdere Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde şebeke suyundan kötü koku gelmesi ve renginin değişmesi üzerine vatandaşlar durumu Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne bildirdi.

Sorunu gidermek için mahalleye gelen ekipler, bölgede araştırma yaptı. Araştırmada mahalleye su verilen Valideköprü Arıtma Tesisi'nin kaynak olarak kullandığı derenin üst kısımlarında kurbanların kesiminin yapıldığı ve kurban atıklarının dereye döküldüğü, bunun da derede kirliliğe yol açtığı tespit edildi.

Ekipler Yalakdere, Taşağıl, Valideköprü, Semetler, Kızderbent ve Hayriye mahallelerine iletilen suyu keserek derede temizlik çalışması başlattı. Dün öğle saatlerinde temizlik çalışmalarını başlatan ekipler, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Bugün çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallelere tekrar temiz su iletilmeye başladı.

"HALKIMIZIN KENDİ YAPTIĞI BİR YANLIŞ"

Su kirliliği hakkında konuşan Yalakdere Mahalle Muhtarı Samet Ertanal şu ifadeleri kullandı:

* Kaynak olan dereye atılan pisliklerle dere kirlenmiş. Dereden şebekeye basılan su vardı. Bu su arıtma sistemine girip oradan mahallemize geliyordu. Mahallemizde dünden beri koku içinde pis bir su akmakta.

* İSU müdürlerimiz, yetkililerimiz ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar bu konuyla alakalı. Bu biraz da bizim halkımızın kendi yaptığı bir yanlış. Çünkü dereye pislik atılması hiç hoş bir şey değil. Sonuçta çoluğumuz, çocuğumuz, hayvanlarımız, herkes bu kaynaktan faydalanıyor.

* Dereye atmak yerine keşke kurban atıklarımızı, pisliklerimizi toprağı kazıp gömseydik. Bununla ilgili inşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz. İnşallah sağlıklı, güzel bir suya kavuşacağız.

"BÖLGEYE SU VERİLMİŞTİR"

Konuyla ilgili İSU'dan yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

* Dün öğle saatlerinde kurumumuza suda koku ve bulanıklık olduğu yönünde gelen şikayet ile birlikte ekiplerimiz inceleme çalışması başlatmıştır.

* Yapılan incelemede Karamürsel Valideköprü Arıtma Tesisine gelen kaynak suyunda kirlilik olduğu belirlenmiş ve tesisten temiz su sağlanan bölgelerin suyu kesilmiştir.

* Ekiplerimizin yaptığı çalışmalar ile kirlilik temizlenmiş olup, saat 12.00 itibariyle bölgeye tekrar su verilmiştir. (DHA)

[old_news_related_template title="Kurban eti nasıl dağıtılmalı? Kurban derisi nasıl değerlendirilmeli?" desc="Kurban kesimleri bayramın ikinci gününde de devam ediyor. Kişinin içinde bulunduğu şartlara göre değişkenlik gösteren kurban eti dağıtımı nasıl yapılmalı merak ediliyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanıtladığı 'kurban eti ve derisi nasıl değerlendirilmelidir' sorusunun yanıtı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/01/iecrop/kurban-eti-depo_16_9_1596297172.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kurban-eti-nasil-dagitilmali-kurban-derisi-nasil-degerlendirilmeli-5965041/"]

[old_news_related_template title="İnanç grubu temsilcileriyle bayramlaşan İmamoğlu: Bu zenginliği büyüteceğiz!" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu farklı din, mezhep, vakıf ve derneklere mensup toplam 19 temsilciyle, telekonferans yöntemiyle bayramlaştı. Sürece katkı sunan herkese teşekkürlerini ileten İmamoğlu, “Bence, şehrimiz adına çok güzel bir süreci başlattık. Ben, şahsen bu manzarayı gördüğümde, dünyanın en zengin şehri olduğumuzu düşünüyorum. Dünyanın en zengin şehrinin, dünyanın en zengin belediye başkanı gibi gördüm kendimi. Bu manevi tatminin değerini anlatamam. Bu manada biz bunu devam ettireceğiz. Aynı zamanda bu zenginliği büyüteceğiz. Büyütmemiz için, sizlerin muazzam ve değerli katkılarına ihtiyacımız var” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/01/iecrop/imamoglu-sozcua1_16_9_1596298183.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/inanc-grubu-temsilcileriyle-bayramlasan-imamoglu-bu-zenginligi-buyutecegiz-5965033/"]