Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı yapan Yerlikaya’nın yaklaşık 12 bin 500 TL maaşla bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak Vakıfbank’ta görev yapacak olması tepki çekti.

YERLİKAYA'YA "RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK" DAVASI

Milliyet gazetesinin 15 Ekim 1999 tarihli nüshasında yer alan haberinde, Yerlikaya'nın üniversiteye kayıt için resmi belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya Ankara'da devam edildiği belirtildi.

Haberin devamında şu ifadeler yer aldı:

* Yerlikaya, savunmasında ortaokul mezunu olduğunu belirterek, 1995-96'da tanımadığı bir şahsın kendisine lise diploması sağladığını söyledi.

* Bu diploma ile Gazi Üniversitesi'ne kayıt olduğunu vurgulayan Yerlikaya, söz konusu şahsa diploma için para ödemediğini ifade etti.

* Mahkeme, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan diploma aslının istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mahkemenin sonucuyla ilgili bilgiye ise ulaşılamadı.



[old_news_related_template title="RTÜK Başkanı Şahin’in Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesine tepki" desc="RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Eski RTÜK üyesi Faruk Bildirici atamaya 'Girişimlerin sonucunda TÜRKSAT'tan istifa etmek zorunda kalan RTÜK Başkanı Şahin'e yeni gelir kapısı bulunmuş' ifadeleriyle tepki gösterirken RTÜK üyesi İlhan Taşçı ise “Kime, ne kredisi verileceğini kararlaştırmak RTÜK Başkanı'nın işleri arasında olmamalı, olamaz' yorumunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/13/iecrop/sahiniha_16_9_1592038647.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/rtuk-baskani-sahinin-halkbank-yonetim-kurulu-uyeligine-secilmesine-tepki-5872180/"]

[old_news_related_template title="Hamza Yerlikaya'nın ataması dünya medyasında" desc="Dünyaca ünlü haber ajansı Bloomberg, Vakıfbank yönetim kuruluna atanan Hamza Yerlikaya'ya ilişkin bir haber servis etti. Haberde atamanın Türkiye'de gündem olduğu belirtilirken telefonla ulaşılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya sorulara yanıt vermeyi reddetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/13/iecrop/yerlikaya-dha_16_9_1591984619_16_9_1592054836.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/hamza-yerlikayanin-atamasi-dunya-medyasinda-5872782/"]