Diyanet İşleri Başkanlığı corona virüsü tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta camilerde cemaatle namaz kılınmayacağını duyurmuştu. Ancak normalleşme sürecine girilmesiyle beraber 29 Mayıs Cuma gününden itibaren camilerin bahçelerinde Cuma namazı kılınmaya başlayacak.

Elazığ Valisi Kaldırım, yarın kılınacak olan cuma namazı öncesinde vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uymalarını istedi.



“VATANDAŞLARIMIZ SECCADELERİNİ YANLARINDA GETİRSİN”

Vali Kaldırım, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*İlimiz genelinde 676 cami ve mekanda cuma namazı kılınacaktır. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzur içinde namaz kılabilmeleri için bütün hazırlıklar yapılmıştır.

*Cuma namazı kılacak vatandaşlarımızın abdestlerini alıp gelmelerini, kendi seccadelerini yanlarında getirmelerini, maske takmalarını, belirlenen mesafe kuralına uymalarını ve hasta veya herhangi bir semptom hissediyorlarsa evde kalmalarını önemle hatırlatıyoruz.

*Unutmayalım ki namaz kılmak kadar başkalarına zarar vermemekte önemli bir vecibedir. Kurallara ve tedbirlere uyalım, kul hakkına girmeyelim.

[old_news_related_template title="Cuma namazı hangi camilerde kılınacak? Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa il il ilçe ilçe cuma namazı kılınacak camiler..." desc="Corona virüsü nedeniyle kapalı olan camilerde cemaatle ilk cuma namazı 29 Mayıs Cuma günü kılınacak. 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgınının yayılımını önlemek adına uygulanan cemaatle vakit namazı yasağı sona eriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı cuma namazı kılınacak il ve ilçelerin listesini yayınladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve diğer tüm illerde cuma namazı kılınacak camileri sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Peki cuma namazı hangi camilerde kılınacak? İşte il il, ilçe ilçe cuma namazının kılınacağı camilerin listesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/28/iecrop/cami4_16_9_1590698904.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cuma-namazi-hangi-camilerde-kilinacak-ankara-istanbul-izmir-bursa-il-il-ilce-ilce-cuma-namazi-kilinacak-camiler-5842467/"]

[old_news_related_template title="Malatya Valiliği cami ve mescitlerde uyulması gereken kuralları açıklandı" desc="Malatya Valiliği cami ve mescitlerde namaz kılınmasında uyulacak kuralları açıkladı. Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla Cuma namazları cami içerisinde kılınamayacak, cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi/bez maske kullanması zorunlu olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/27/iecrop/namaz-foto-depophotos_16_9_1590562994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/malatya-valiligi-cami-ve-mescitlerde-uyulmasi-gereken-kurallari-aciklandi-5838842/"]