Elazığ'dan Malatya istikametine giden bir yük treni ile karşı yönden gelen başka bir yük treni, Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu Mahallesi Karabağlar mevkiinde kafa kafaya çarpıştı.

[caption id="attachment_5871800" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Feci kazada her iki trenin makinist bölümleri demir yığınına dönerken, bölgeye çok sayıda ambulans ve arama-kurtarma ekipleri yönlendirildi. Bölge halkının da yardıma koştuğu kazada, büyükşehir belediyesi itfaiye daire başkanlığı arama kurtarma ekipleri ile AFAD ekipleri tarafından demir yığınına dönen trende arama çalışmaları başlatıldı.

[caption id="attachment_5871802" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Kazada yaralanan İbrahim Halil Kaya, Erdoğan Batar, Yılmaz Güneş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralı olarak kurtararak olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, Mahmut Kaya isimli demiryolu çalışanın ise cansız bedenine ulaşıldı.

Kazada trende bulunan Mehmet Ulutaş’ın ise henüz bulunamadığı ve ekipler tarafından bölgede arandığı öğrenildi.

[caption id="attachment_5871803" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Maden ve katı yağ taşıdıkları öğrenilen iki yük treninin çarpışması sonrası iş makineleri de olay yerinde çalışmalara katılıyor.

[caption id="attachment_5871804" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Çok sayıda ekibin katıldığı arama çalışmalarında ise kayıp görevlinin, trenin enkazının altında kalmış olabileceği de değerlendirilerek çalışmaların bu yöne kaydırıldığı belirtildi. İHA