Tuzla Devlet Hastanesi önünde bir bankta otururken bir vatandaşın cep telefonu kamerasına dert yanan corona virüsü hastası olduğunu söyleyen Ensari Koç, yardım beklediğini belirterek şunları söyledi:

* Covid 19 hastasıyım. Gaziosmanpaşa’da çalışıyordum. Orada şantiyeler beni kabul etmediler, beni kovdular. Şu an ben Tuzla’dayım. Akrabalarımın yanına geldim, beni almadılar. Şu an başka gidecek yerim de yok. Tuzla Devlet Hastanesi’nin önündeyim.

* Bu gece sokakta kaldım, gidecek başka yerim de yok. Bir yere gidemiyorum, şu an hastanenin önündeyim. Çok zor durumdayım, mağdurum. Hastaneye yatırılmadım. Rahatsızım, nefes almakta zorlanıyorum, sürekli öksürüyorum, başım ağrıyor, halsizim. Kimse bana yardım etmiyor.

"SESİNİ DUYMANIZI İSTİYOR"

Koç’un açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenerek şunları yazdı:

* Tuzla Devlet Hastanesi'nin önünde bekleyen Ensari Koç adlı genç, sesini duymanızı istiyor. Koç, "Covid hastasıyım ama hastaneye kabul edilmiyorum. Gidecek ve kalacak yerim yok, günlerdir hastanenin önünde yatıyorum" diyor. Sizin ve bakanlığın ilgisine."

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Haberin basında yer alması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir açıklama yaptı. Gencin yardım isteğine değinen Koca, şu ifadeleri kullandı;

*Ensari Koç isimli gencin 30 Ağustos’ta yapılan testi pozitif çıkmış ve ilaç tedavisine başlanmış. Tedavisinin ardından 10 Eylül’de yapılan kontrol testinin sonucu ise negatif çıkmış. Yani hastalığı atlatmış.

*Bugün yardım talebi üzerine, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tetkikleri tekrar yapıldı, Covid-19 bulgusuna rastlanmadı.

*Hastanede yatışını gerektirecek bir sağlık durumu yok. Kendisiyle yapılan görüşmede; hastalığı duyulunca çalıştığı şantiyeye ve akrabalarının evine kabul edilmediğini söylüyor.

*Bu sebeple bir misafirhanede konaklama imkanı sağlandı ancak kendisi istemedi. Çalıştığı işyeri ile görüştüğünü ve tekrar oraya döneceğini ifade etti.

*Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tüm dünyayı kasıp kavuran bu hassas dönemde her zamankinden daha duyarlı olmak zorundayız. Mücadelenin galibi olmak için birlik olalım.

[old_news_related_template title="Son dakika... 12 Eylül corona virüsü verileri açıklandı!" desc="Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin güncel corona virüsü tablosunu açıkladı. 12 Eylül Cumartesi gününün verilerine göre 48 kişi hayatını kaybederken bin 509 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısı 289 bin 635'e can kaybı da 6 bin 999'a yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bugün yapılan yaklaşık 100 bin yeni test ile 1.509 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. Virüsü yenecek güç birlikte mücadeledir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/12/iecrop/fahrettin-koca-depophotos-12_16_9_1599933151.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-12-eylul-corona-virusu-verileri-aciklandi-6035216/"]