Güvenlik firması Proofpoint'e göre insanları kandırmak için corona virüsü temalı yemler kullanan kötü amaçlı yazılım ve e-posta virüsleri, bir düzineden fazla ülkeye yayıldı.

Şirket ayrıca, saldırganların kötü niyetli faaliyetleri için URL oluşturmaya ve corona virüsü ile ilgili sahte web siteleri kurmaya başladığını gözlemledi.

İndependent Türkçe'de yer alan habere göre; dolaşımdaki e-postalar, virüsün yayılmasına yönelik yeni gelişmelerle ilgili acil mesaj içeriyormuş gibi görünen bir belgeyle birlikte geliyor.

Hacker grubu TA542'nin Japonya'da yaydığı mesaj, yeni vakaların bildirildiğini iddia ederek okuru yüz maskeleri ve diğer korunma yöntemleriyle ilgili önemli mesajı okumak için eki açmaya davet ediyor.

Eki açmak, banka hesaplarının giriş bilgileri gibi değerli kişisel bilgileri çalabilen ve Emotet diye bilinen son derece kötü amaçlı yazılımı devreye sokuyor. Virüs bulaşmış cihaz daha sonra başka saldırılar başlatmak için de kullanılabiliyor.

Emotet daha önce, iklim aktivisti Greta Thunberg'le ilgili kampanyalarda ve "Noel partisi" ya da "Cadılar Bayramı partisine" dair ayrıntılar vadeden sezonluk e-postalarda kullanılıyordu.

[old_news_related_template title="Sağlık depremi sarsmaya devam ediyor! Ölü sayısındaki sıçrama dehşet verici" desc="Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan hızla tüm dünyaya yayılan corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 427'den 492'ye yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan son açıklamaya göre şu ana dek tespit edilebilen vaka sayısı ise 24 bin 324... Bu hastalardan 3 bin 223'ünün durumu kritik!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-saglik-depremi-sarsmaya-devam-ediyor-olu-sayisinda-sicrama-dehset-verici-5606986/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü belirtileri nelerdir? " desc="Tüm dünyada tedirginlik yaratan ve Çin dışında bir kaç ülkede daha görülen Corona virüsünün belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu anda yaklaşık 3 bin kişinin virüsle enfekte olduğu bildirildi. Çin dışında 50'ye yakın vaka olduğu açıklanırken bu ülke dışında şimdiye kadar ölüm haberi gelmedi. Peki Corona virüsü belirtileri nelerdir? Virüsün tedavisi var mı? İşte tüm detaylar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/coronashutterstock_16_9_1580222821.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virus-belirtileri-nelerdir-corona-virus-tadavisi-var-mi-5593283/"]