Covid-19’un Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron mutasyonuna karşı G7 Sağlık Bakanları acil eylem toplantısı düzenledi. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid tarafından acil toplantıya çağrılan G7 bakanları, toplantı sonrası yayınladıkları ortak bildiride, "Küresel topluluk, ilk değerlendirmede acil eylem gerektiren yeni ve son derece bulaşıcı bir Covid-19 varyantı tehdidiyle karşı karşıyadır" ifadeleri kullanıldı.

ARALIKTA TEKRAR TOPLANACAKLAR

İngiltere, ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa ve İtalya'dan oluşan G7 ülkelerinin sağlık bakanları yaptıkları ortak açıklamada, Güney Afrika'nın mutasyonu tespit etme ve diğer ülkeleri buna karşı uyarma konusundaki çalışmalarından övgü ile bahsetti.

Bakanlar ayrıca, toplantıda Covid-19 aşılarına erişimin sağlanmasının stratejik öneminin kabul edildiğini, bu konudaki bağış taahhütlerinin ileriye taşındığını ve aşı ile ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmenin yanı sıra araştırma ve geliştirmeyi desteklediklerini belirtti.

Omicron'u izlemek için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve uluslararası ortaklarla yakın çalışmaya devam etmeye kararlı olduklarını belirten bakanlar, aralık ayında tekrar bir araya gelme taahhüdünde bulundu.

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Sağlık Bakanı Javid toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu yeni mutasyonu ve gelecekteki tehditleri ele almak için uluslararası ortaklarımızla işbirliği yapmaya devam etmemiz hayati önem taşıyor" dedi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran ise Omicron mutasyonuna karşı ülkeler arasında şeffaflık ve dayanışmanın hakim olması gerektiğini vurguladı.

[old_news_related_template title="DSÖ uyardı: Bunların hepsi tekrar olacak" desc="Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, gelecek nesillerin pandemilerle mücadelede daha donanımlı hale gelmesi için uluslara pandemiler üzerinde bir anlaşmaya varılması çağrısında bulunarak, “Dünya ulusları tek bir sesle 'bir daha asla' demek için bir araya gelmedikçe bunların hepsi tekrar olacak” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/who-shutterstock_16_9_1597208693_16_9_1638214070.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dso-uyardi-bunlarin-hepsi-tekrar-olacak-6797991/"]

[old_news_related_template title="Bugünkü vaka ve vefat sayısı kaç? Bakan Koca güncel corona verilerini açıkladı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 29 Kasım 2021 Pazartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 189 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre artış yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Omicron (Nu) varyantı gelişmesini ve buna karşı aldığımız tedbiri 26 ve 27 Kasımda açıkladık. Varyantlar, örneklerini daha önce yaşadığımız gibi, salgın sürecinin doğal bir parçasıdır. Ülkemizde yeni varyanta rastlanmamıştır. Tedbirin önemi ise tekrar ortaya çıkmıştır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/29/iecrop/yogun-bakim-depo22_16_9_1638195654.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bugunku-vaka-ve-vefat-sayisi-kac-bakan-koca-guncel-corona-verilerini-acikladi-3-6797460/"]