Son dönemde gerilimin arttığı ABD-Çin hattında sıcak bir gelişme yaşandı… ABD Ticaret Bakanlığı ayrıca ABD menşeli ürünleri İran'ın savunma sanayisine maddi destek sağlamak için temin ettikleri veya temin etmeye girişiminde bulundukları iddiasıyla Türkiye, Çin, Gürcistan ve Malezya'daki bazı kuruluşlara ticaret kısıtlamaları getirecek.

Reuters'ta yer alan habere göre, açıklama ABD resmi gazetesinde yer aldı.

İngiliz Financial Times, ABD Hazine Bakanlığı’nın Çin’in Uygur Türklerini izleme ve takip sistemine destek verdiği gerekçesiyle Türkiye’de de satılan DJI isimli drone markası ile birlikte diğer şirketlere yaptırım kararı alınacağını aktarmıştı.
ABD, son dönemde Uygur Türklerine uygulanan zulüm, baskı ve şiddet dolayısıyla Çin’i karşısına almış ve birçok şirkete yaptırım kararı alarak, gelecek yıl düzenlenecek Pekin Kış Olimpiyat Oyunları’nı diplomatik olarak boykot edeceklerini açıklamıştı.

[old_news_related_template title="ABD ordusundan korkutan deneme: Lazer silahıyla hedefini vurdu" desc="Halihazırda birçok ülkenin geliştirmekte olduğu lazer silahıyla ilgili endişe verici bir deneme dün Aden Körfezi'nde gerçekleştirildi. ABD ordusu lazer silahıyla bir hedefi vurdu ve operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/16/iecrop/lazer-usnavy_16_9_1639634138.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-ordusundan-korkutan-deneme-lazer-silahiyla-hedefini-vurdu-6830205/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan ile ABD, Ege ve Akdeniz’de birlikte devriye gezecek" desc="Yunanistan Sahil Güvenlik ve ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında tarihi işbirliği anlaşması Atina’da imzalandı. Bu anlaşmaya göre Yunanistan ve ABD Sahil Güvenlik ekipleri Ege ve Akdeniz’de birlikte devriye gezecekler. ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Mutabakat Zaptı’nın imzalanması sonrasında “Bugünkü Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasıyla ABD ile Yunan Sahil Güvenlik arasındaki ilişkilerde bir başka gerçek dönüm noktasını memnuniyetle karşılıyoruz” değerlendirmesini yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/15/iecrop/yunanistan-sha2_16_9_1639596998.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-ile-abd-ege-ve-akdenizde-birlikte-devriye-gezecek-6829849/"]