Konu hakkında bilgi üst düzey bir ABD'li yetkili tarafından verildi. Yetkili İsrail'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Hulata'nın bugün Washington'a yapacağı ziyaretin iki ülkenin istihbarat bilgilerini paylaşmasına ve Tahran'ın nükleer programında ne kadar ilerleme katettiğine dair "temel bir fikir" oluşturulmasına olanak sağlayacağını söyledi.

2015 yılında ABD ve İran arasında imzalanan anlaşma ile İran ekonomik yaptırımların kaldırılması karşılığında uranyum zenginleştirme programını durdurmuştu. 2018 yılında dönemin ABD Başkanı Donald Trump anlaşmadan çekilmiş, İsrailli yetkililer ABD'nin anlaşmayı yeniden masaya getirme girişimlerine karşı olduklarını dile getirmişlerdi.

"BİRKAÇ AYA GERİLEDİ"

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili İran'ın nükleer silah geliştirmesi için ihtiyaç duyacağı zenginlikte uranyuma sahip olması için gereken zamanın Trump'ın masadan kalmasından bu yana "12 aylık süreden yalnızca birkaç aya" gerilediğini söyledi.

Hulata'nın ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile yapacağı görüşme öncesinde konuşan yetkili "bu doğal olarak son derece ciddi bir tehlike oluşturuyor"

İran nükleer silah geliştirdiğine yönelik iddiaları reddediyor.

[old_news_related_template title="Beyaz Saray'dan Facebook açıklaması: Biden'ın gündeminde" desc="Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Facebook gibi sosyal medya şirketlerine ilişkin iddiaların Başkan Joe Biden ve ABD Kongresi'nin gündeminde olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/04/iecrop/facebook-biden_16_9_1633381350.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/beyaz-saraydan-facebook-aciklamasi-bidenin-gundeminde-6687636/"]

[old_news_related_template title="Sosyal medyada iklim değişikliği savaşı: Petrol şirketleri Biden'a karşı" desc="ABD'de Biden yönetiminin iklim değişikliğiyle mücadelesi kapsamında petrol şirketlerine daha fazla vergi getirilmesi gündemdeyken, sosyal medyada bir savaş başladı. Söz konusu şirketler her hafta milyonlarca reklamın yer alması için sosyal medyaya para akıtıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/01/iecrop/facebook-whatsapp-instagram-shutter_16_9_1633068343.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/sosyal-medyada-iklim-degisikligi-savasi-petrol-sirketleri-bidena-karsi-6680595/"]