Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Washington’da katıldığı ‘Center for European Policy Analysis’ panelinde Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere değindi.

"DOĞU AKDENİZ BÜYÜK GÜÇLER ARASINDAKİ REKABET HALİNE GELDİ"

Yunanistan medyasında bugün yayınlanan haberde Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de ABD’nin çok kritik bir müttefiki haline geldiğini belirten Pyatt, Doğu Akdeniz’in ise büyük güçler için uluslararası bir rekabet alanı olduğunun altını çizdi.

"YUNANİSTAN ÖRNEK BİR MÜTTEFİK OLDUĞUNU KANITLADI"

Büyükelçi Pyatt, Yunanistan’ın iş birliğine gösterdiği özenle örnek bir müttefik olduğunu kanıtladığını belirterek, “Yunanistan’la Türkiye arasında bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu kabul etmiyorum, böyle bir şey ABD’nin de aleyhine olur” dedi. Atina’nın işbirliğine hazır olduğunu, hatta Türkiye’yi Doğu Akdeniz Doğalgaz Forumu’na bile davet ettiğini, sadece Türkiye’den Uluslararası Hukuk’a saygı göstermesini istediğini belirtti.

Pyatt, geçen yılın yaz aylarında yaşanan Türk-Yunan gerginliğinde ABD’nin ve Almanya ve Fransa gibi dost ülkelerin tansiyonu düşürmek için önemli rol oynadıklarını sözlerine ekledi.

[old_news_related_template title="ABD mahkemesinden Türkiye'ye kötü haber: İade edilmeyecek" desc="Türkiye'nin iade süreci için yasal yollara başvurduğu Yıldız Avcısı isimli tarihi eser hakkında ABD'den karar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/08/iecrop/eser-christies-1_16_9_1631078747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/abd-mahkemesinden-turkiyeye-kotu-haber-iade-edilmeyecek/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan, İpsala sınır kapısı karşısına yeni sınır kapısı inşa edecek" desc="Yunanistan’ın Edirne’deki İpsala sınır kapısının karşısında bulunan Bahçeköy’e (Kipi) yeni sınır kapısı inşa etme kararı aldığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/07/iecrop/yunan-yasaranter_16_9_1631022356.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-ipsala-sinir-kapisi-karsisina-yeni-sinir-kapisi-insa-edecek-6636115/"]