ABD'nin Texas eyaletinin Laredo kenti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kentin Meksika sınırları içindeki kısmı olan Meksika'nın Nuevo Laredo kentinde yaşayan 5-17 yaş arası çocuklara ücretsiz corona virüsü (Covid-19) aşısı yapılacağı belirtilerek, aşı olmak için Meksikalı çocukların ebeveynleri ile birlikte sınır kapılarına veya ABD Konsolosluğuna gitmeleri çağrısında bulunuldu.

Yakın bir tarihte başlanacak olan uygulama ile her çocuğa 2 doz aşı yapılacağını bildiren yetkililer, uygulamadan yararlanmak isteyen çocukların ve ebeveynlerinin ABD vizesi almalarının gerekeceğini kaydetti.

İKİ TARAF DA ÇÖZÜM ARIYOR

Uygulamanın tarihi ile ilgili yakın bir tarihte açıklama yapılacağını aktaran yetkililer, kentte yaşayan ve ABD vizesi bulunmayan 5 bin çocuğun da Covid-19 aşısı uygulamasından yararlanabilmesi için sınırın her iki tarafındaki yetkililerin çözüm arayışında olduğunu belirtildi.

Meksika Nuevo Laredo kenti Belediye Başkanı Carmen Lilia Canturosas Villarreal yaptığı açıklamada, uygulamanın kentteki ABD Konsolosluğunun çalışmaları sayesinde gerçekleştirildiğini ve uygulamadan ötürü memnuniyet duyduğunu ifade etti. (İHA)

[old_news_related_template title="EMA, coronaya karşı 2 yeni ilaca onay verdi" desc="Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ilk kez corona virüsü (Covid-19) tedavisi için monoklonal antikor ilacı olan Ronapreve ve Regkirona adlı 2 yeni ilacın kullanımına onay verdiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/11/iecrop/ema-reuters_16_9_1636654064.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ema-coronya-karsi-2-yeni-ilaca-onay-verdi-6763656/"]