Avustralya'nın Sydney kentinde geleneksel kutlama töreni ışık şovu ve havai fişek gösterisiyle yapıldı.

City of Sydney kanalından yayınlanan görüntülerde, köprüye döşenen ışıklar renk değiştirirken; havai fişek gösterisi yaklaşık 13 dakika sürdü.

TAYVAN

Tayvan, 2022 yılına başkentte bulunan Taipei 101 gökdeleninde yapılan havai fişek gösterisiyle girdi.

Tayvan'da yeni yıl ülkenin başkentinde bulunan Taipei 101 gökdelenindeki gösteriyle karşılandı.

509 metre yüksekliğindeki gökdelendeki havai fişek şovu, Taipei Belediyesi tarafından görüntülendi.



JAPONYA


Her sene yeni yıl kutlamalarına ev sahipliği yapan Japonya’nın başkenti Tokyo, 2022’ye Covid-19 kısıtlamaları altında girdi. Tokyo’nun Shibuya semtindeki geleneksel geri sayım etkinliğinin geçen sene olduğu gibi bu yıl da iptal edilmesine rağmen binlerce kişi sokaklara akın etti.

Polisin dünyaca ünlü Shibuya yaya geçidinde muhtemel bir toplanma girişimine karşı yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede, market ve büfeler yerel saatle 21.00 - 03.00 arasında alkol satış yasağı uygulandı. Meydanda bulunan ve her yıl geri sayıma sahne olan dev ekranlar yerel otoriteler tarafından bu yıl da karartılırken, bölgedeki kamuya açık parklar ise geçici olarak ziyaretçi girişine kapatıldı.

Takashi Hayama, yeni yılı kutlamak için doğduğu bölge olan Shibuya'yı seçtiğini belirterek, "2022'den beklentim hayalimdeki arabaya kavuşmak" dedi. Japonya'nın farklı bölgelerinde düzenlenen havai fişek gösterileri ise izleyenlere görsel şölen yaşattı.

Foto: İHA


DUBAİ, YENİ YILA BURÇ HALİFE'DE GÖRSEL ŞÖLENLE GİRDİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 2022 yılına Burç Halife gökdelenindeki gösteriyle girdi. Kentte bulunan ve dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burç Halife'ye yansıtılan görseller, izleyenleri büyüledi. Öte yandan, görsellerle birlikte gökdelende havai fişek gösterisi de yapıldı.