Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) liderleri, Rusya’nın St. Petersburg kentinde corona virüsü salgınıyla mücadele konusunda gayriresmi zirve düzenledi.

Toplantıya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı.

Toplantıda bir araya gelen liderler corona virüsü salgını ile mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

"SALGINDA ZORLUKLARI DİĞER BİRÇOK ÜLKEDEN DAHA İYİ AŞMAYI BAŞARIYORUZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in toplantıda yaptığı konuşmada, "Salgından önce düzenli olarak bir araya geliyorduk. Bu yıl BDT için özel, topluluğun kuruluşunun 30. yıl dönümü. Geçtiğimiz yıllarda ülkelerimizde çok şey değişti. Aynı zamanda örgütün kurulmasının elbette haklı olduğunu, birçok alanda entegrasyonun çeşitli yönlerden derinleştirdiğini belirtmek isterim, hem devletlerimizin güvenliğini sağlama alanında hem de ekonomik alanda" ifadelerini kullandı.

Putin, "Sovyetler Birliği zamanlarından beri korunan bağların olumlu bir rol oynadığını söylemeliyim" diyerek bunun Covid-19 dönemindeki zorlukları atlamaya yardımcı olduğunu kaydetti.

Putin, "Tüm dünya ülkeleri salgınla karşı karşıya ve bunun ekonomik ve sosyal alanda ciddi sonuçları var. Ancak bizler, geçmişten gelen fırsatları ve rekabet avantajlarını korurken, bu zorlukları diğer birçok ülkeden daha iyi aşmayı başarıyoruz" şeklinde konuştu.

Putin, Rusya'nın bu ilişkileri her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini kaydetti. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsü ruh sağlımızı bozdu: Antidepresan kullanımı artıyor" desc="Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Doçent Dr. Koray Başar, SÖZCÜ WEB TV’ye açıklamalarda bulundu. Başar, antidepresan kullanımın her geçen gün arttığını, tedaviye erişimin zorlaştığını ve birçok ilacın temininde de sıkıntı yaşandığını bildirdi. Sağlık sektöründeki şiddetin de arttığını vurgulayan Başar, psikiyatristlerin de saldırıya uğradıklarını kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/27/iecrop/shutterstock_1437249059_16_9_1640586988.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-virusu-ruh-saglimizi-bozdu-antidepresan-kullanimi-artiyor-6851191/"]

[old_news_related_template title="Dünyada corona virüsü vakalarında rekor kırıldı" desc="Tüm dünyada corona virüsünün Omicron varyantı endişesi yaşanırken, açıklanan veriler, pandeminin başından bu yana global düzeyde vaka sayılarında rekor kırıldığı ortaya çıkardı. Uzmanlar, özellikle yeni yıl yaklaşırken uyarılarını yineledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/europe-covid_16_9_1640675394.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunyada-corona-virusu-vakalarinda-rekor-kirildi-6853312/"]