Dünyaca ünlü graffiti sanatçısı Banksy'nin olduğu iddia edilen bir eser, internet üzerinden 2 milyon 800 bin TL gibi bir fiyata satıldı.

İngiltere'de bir bilgisayar korsanı, dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin resmi internet sitesi üzerinden bir NFT müzayedesi düzenleyerek bir sanatsevere yaklaşık 3 milyon değerinde 'sahte' eser sattı.

NFT (non-fungible token) sertifikaları, dijital bir sanat eserinin orijinalliğini belgeliyor. Alıcılar fiziksel bir sanat eserini yıllar sonra daha yüksek bir fiyata satabildiği gibi NFT sertifikalarını da aynı şekilde satabiliyor.

'NFT MÜZAYEDESİNE KATILIM SAĞLAMADIK'

Ancak Banksy tarafından yapılan açıklamada, ünlü sanatçının hiçbir NFT müzayedesine katılmadığı bildirildi.

Kandırılan Banksy hayranı, dünyaca ünlü graffiti sanatçısının ilk NFT'sini satın aldığını düşündüğünü söyledi.





İsminin açıklanmasını istemeyen 30'lu yaşlarında olan kişi, Twitter'dan gelen mesajlarla dolandırıldığını fark ettiğini ve özenle hazırlanmış bir dolandırıcılığın kurbanı olduğunu dile getirdi.


[old_news_related_template title="Banksy'nin corona kahramanları eserine rekor fiyat: 183 milyon TL'ye satıldı" desc="Dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Bansky'nin corona virüsüyle mücadele eden sağlık çalışanları için yaptığı eser rekor fiyata satıldı. Eserden elde edilen 183 milyon TL'lik gelir, sağlık çalışanları hayrına kullanılacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/banksy-reuters_16_9_1616577359.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/banksynin-corona-kahramanlari-eserine-rekor-fiyat-183-milyon-tlye-satildi/"]

[old_news_related_template title="Banksy tablosunun satışı için ödeme olarak Bitcoin ve Ethereum da kabul edilecek" desc="Banksy'nin ikonik sanat eseri Love is in the Air için ödemeler bitcoin ve ethereum ile yapılabilecek. New York’ta gerçekleşecek açık artırmada ilk defa fiziksel bir sanat müzayedesinde kripto para kullanılacağı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/04/iecrop/banksy-officialsothebysweb_16_9_1620138850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/banksy-tablosunun-satisi-icin-odeme-olarak-bitcoin-ve-ethereum-da-kabul-edilecek-6413230/"]