Avrupa’da Covid-19 vakalarında yaşanan artışın ardından kısıtlamalar sıkılaştırılırken, birçok ülkede halk protestolar patlak verdi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de binlerce kişi, Covid-19 kısıtlamalarını protesto etmek "Özgürlük için Birlikte" adı altında sokağa indi.

Protesto kapsamında göstericiler, sık sık “Özgürlük! Özgürlük! Özgürlük!" sloganı atarken, "Özgürlük için Birlikte" yazılı pankartın arkasında Avrupa Birliği (AB) Genel Merkezine yürüdü.

Barışçıl şekilde başlayan gösteri, bazı grupların polise saldırmasının ardından şiddet olaylarına dönüştü. Polis, göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) ve hükümet bölgesi yakınında gerçekleşen şiddet olayları sırasında polise saldıran grupların yüzlerini gizledikleri ve Flaman milliyetçi bayrakları taşıdıkları görüldü. Polis, protestoya yaklaşık 35 bin kişinin protesto ettiğini açıkladı.

[old_news_related_template title="DSÖ'den korkutan corona uyarısı: Mart ayına kadar 500 bin kişi ölebilir" desc="Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ), Avrupa'yla ilgili korkutan bir uyarı geldi. DSÖ, acil önlem alınmaması durumunda mart ayına kadar Avrupa'da 500 bin kişinin Covid-19 nedeniyle ölebileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/20/iecrop/paris-corona-reuters_16_9_1637426203.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dsoden-korkutan-corona-uyarisi-500-bin-kisi-olebilir-6780767/"]