Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf, uluslararası kamuoyunu dünyanın en zengin iki insanıyla ilgili nostaljiye sürükledi. Söz konusu karede bir yanda e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, diğer yanda Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin kurucusu Elon Musk yer alıyor.

Forbes Milyarderler Listesi'nde ilk iki sırada bulunan ve son dönemde aralarındaki zirve yarışı kıyasıya geçen Bezos ve Musk, yıllar önce uzayla ilgili projeleri için bir yemekte bir araya gelmiş. The Hustle'dan Trung Phan'ın paylaştığı fotoğraf 2004 yılına uzanıyor.

Bezos'un havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin ile Musk'ın şirketi SpaceX o tarihlerde büyük bir rekabet içinde. Phan'ın aktardığına göre NASA'yla anlaşmak için fırsat kollayan Musk'ın şirketi SpaceX her zaman çok daha göz önünde oldu.

'YANLIŞ AĞACA HAVLIYOR'

İkili o buluşmada fikir alışverişinde bulunurken, aralarındaki görüş ayrılıklarının o günden sonra daha da arttığı belirtiliyor. Musk'ın görüşmeyi, "Roket mimarisi üzerine konuştuk. Teknik olarak çok açık, o yanlış ağaca havlıyor. Elimden gelen en iyi tavsiyeyi vermeye çalıştım. Ancak roketlerle ilgili peşinde oldukları geliştirmelerin bazıları yanlış yolda" sözleriyle anlattığı biliniyor.

'17 YIL OLDUĞUNA İNANMAK ZOR'

Bezos günümüzde Musk'ı Mars'a insan gönderme planıyla eleştirirken, Musk ise Bezos'u 'kopyacı' olmakla suçluyor. Fotoğrafın sosyal medyada viral olmasının ardından Musk, "Vay canına, bunun 17 yıl önce olduğuna inanmak zor" ifadelerini kullandı.

Forbes'un son verilerine göre Jeff Bezos 181 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı. Musk ise 170 milyar dolarla onu ikinci sırada takip ediyor.

[old_news_related_template title="Elon Musk şimdi de NFT'ye el attı... Paylaştığı video sosyal medyayı karıştırdı" desc="Milyarder girişimci Elon Musk, kripto paralardan sonra son günlerin en çok konuşulan alanlarından NFT'ye el attı. Twitter'dan bir video ve şarkı paylaşan Musk, 'Bu şarkıyı NFT olarak satıyorum' dedi. Musk'ın geçtiğimiz günlerde 69 milyon dolara satılan bir NFT'den sonra gelen bu paylaşımı sosyal medyada heyecan yarattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/16/iecrop/elon-musk-reuters_16_9_1615876895.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/elon-musk-simdi-de-nftye-el-atti-paylastigi-video-sosyal-medyayi-karistirdi-6316443/"]

 

[old_news_related_template title="Görevi bıraktı ama... Bezos dakikada 1 milyon TL kazanıyor" desc="Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, CEO'luk görevini bıraksa da gündemden düşmüyor. Forbes listesinde en zengin kişi unvanını Elon Musk'tan devralan Bezos'un, dakikada 152 bin 207 dolar (1 milyon TL) kazandığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/20/iecrop/bezos-reuters_16_9_1613800399.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/gorevi-birakti-ama-bezos-dakikada-1-milyon-tl-kazaniyor-6270642/"]