ABD Başkanı Joe Biden, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından dün ilk kez basın toplantısı düzenledi. 78 yaşındaki ABD Başkanı, basın toplantısı sırasında çelişki dolu açıklamalarda bulunurken, bazı şeyleri karıştırması ve unutması da uluslararası basında alay konusu oldu.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Biden'ın yaşadıklarını "İşte başkanın basın toplantısından yedi tartışmalı an" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Gazete, Biden'ın 'El Kaide'nin yeniden ortaya çıkmayacağını' vurguladığı sözlerine atıfta bulunarak, Taliban ile El Kaidenin direkt ilişkisine dikkat çekti.

"SORUNUZU HATIRLAMIYORUM"

Daily Mail, Biden'ın gazetecilerin sorularını unuttuğunu da ifade etti. Basın toplantısı sırasında, ABD Başkanı'nın soruları yanıtlarken bir an durup "Pardon, sorunuzun başı neydi? Şu an hatırlayamıyoruz" dediği belirtildi.

Öte yandan, Kabil Havaalanı'na giden insanlar için güvenlik güvencesi sorulduğunda Biden, 'Kabil'deki Taliban liderliğiyle ve Daho'daki Taliban liderliğiyle sürekli temas halindeyiz' yanıtını verdi. Biden'ın Daho diyerek Katar'ın başkenti Doha'yı kast ettiğini düşünülüyor.

Başkan Biden'ın bu ifadeleri kamuoyunda alay konusu olurken, Biden'ın Kabil'de kaç ABD askerinin kaldığını bilmediği de iddia edildi. Toplantıyı analiz eden uzmanlar, sürekli farklı olarak verilen sayılardan endişeli.

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Biden'dan Afganistan açıklaması: Nerede olduklarını bilmiyoruz" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki son durumla ilgili yeni bir açıklama yaparak 'Tahliyeler NATO müttefikleri ile koordineli yapılıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 13 bin kişi Afganistan'dan tahliye edildi. Ülkede kaç ABD vatandaşı kaldığını ya da şu anda nerede olduklarını bilmiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/20/iecrop/biden-reuters_16_9_1614528815_16_9_1629484488.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abd-baskani-bidendan-afganistan-aciklamasi-nerede-olduklarini-bilmiyoruz-6604768/"]

[old_news_related_template title="Biden: ABD askerleri 31 Ağustos'tan sonrasında da kalabilir" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki ABD askerlerinin 31 Ağustos'tan sonra da kalabileceğinin sinyalini verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/biden-reuters_16_9_1629348905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/biden-abd-askerleri-31-agustostan-sonrasinda-da-kalabilir-6601219/"]