CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı Başkanlığındaki heyet, ziyaretin ikinci gününde Erbil’de temaslarını tamamladıktan sonra Kerkük’e geçti. Heyet Başkanı Salıcı’ya; Dış Politika Baş Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat eşlik etti.

Heyet, Kerkük’te Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve yetkililerle bir araya geldi. Görüşmede Irak Türkmenlerinin yaşadığı sorunların ele alındığı, CHP’nin Irak Türkmenlerinin mücadelesinde yanında olduğunun vurgulandığı bildirildi.

Ayrıca CHP’nin, Irak Türkmenlerinin hak ve hukukunu korumak için her türlü desteği sunacağının ifade edildiği kaydedildi.

[old_news_related_template title="CHP’li vekil, 'Vahim bir iddia' diyerek kıyak atamaları gündeme taşıdı" desc="CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Savunma ve Sanayi Başkanı İsmail Demir’in oğlunun Türk Telekom Uluslararası Ticari Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın Türk Telekom ürünlerinin yabancı ülkelere satışı konusunda komisyonculuk faaliyetlerini oluşturması yönünde direktifler verdiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/06/iecrop/turk-telekom_16_9_1630928949.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/chpli-vekil-vahim-bir-iddia-diyerek-kiyak-atamalari-gundeme-tasidi-6633938/"]