Son dönemde başta Türkiye, Rusya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere hızını artıran corona virüsü salgınına karşı aşı yaptırmak etkili bir çözüm olarak uygulanırken İngiltere'de yapılan bir araştırma korkutucu bir gerçeği daha ortaya çıkardı.

İngiliz Kamu Sağlığı Kurumu (PHE) yaptığı analiz ve araştırma sonucunda Delta varyantı sebebiyle hastaneye kaldırılanların yüzde 30'undan fazlasının Covid-19 aşısı olduğunu ortaya çıkardı.




Yetkililer şu an ülkedeki hastanelerde tedavi olanların yüzde 55'inin Covid-19 aşısı olmadığını aktarırken yüzde 35'inin ise iki doz aşı olduğunun altını çizdi.

"AŞI YÜZDE 100 ETKİLİ DEĞİL"

London School of Hygiene and Tropical Medicine isimli üniversitede yapılan araştırma ile ilgili olarak, "Hastane verileri aşı olmanın Delta varyantına karşı garantili bir koruma sağlamadığını ortaya çıkardı. İki doz aşı olup da Delta varyantı sebebiyle hastaneye kaldırılanların sayısı artacak" dedi.

Kıdemli araştırmacı Profesör Stephen Evans, "Eğer insanların yüzde 100'ü aşı olmuş olsa bile virüs bir şekilde insanlara bulaşır. Bu durumda vakaların, hastaneye kaldırılanların ve ölenlerin hepsi aşı olan kişiler olur. Fakat bu durum aşı etkisizdir demek değil. Aşının yüzde 100 etkili olmadığını gösterir" ifadesini kullandı.

Evans, verileri inceledikten sonra Covid-19 aşılarının Delta varyantına karşı orijinal corona virüsüne karşı etkili olduğundan daha az koruma sağladığını da söyledi.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı kısa bir süre içerisinde Birleşik Krallık ve ABD'de baskın virüs haline geldi.




[old_news_related_template title="İki doz aşı olan televizyoncu paylaştı: Delta varyantı bulaştı, çok kötüyüm" desc="ABD'li ünlü sunucu ve televizyoncu Catt Sadler, kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak corona virüsüne yakalandığını açıkladı. İki doz aşı olmasına rağmen Delta varyantının bulaştığını söyleyen genç sunucu, 'Hastalığı çok ağır geçiriyorum. Çok şiddetli ağrım var ve ateşim çok yüksek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/14/iecrop/covid-_16_9_1626247906.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/iki-doz-asi-olan-televizyoncu-paylasti-delta-varyanti-bulasti-cok-kotuyum/"]

[old_news_related_template title="Avustralyalı doktor Delta varyantının uzun vadeli etkilerini anlattı" desc="Son dönemde Delta varyantı ile birlikte corona virüsü vakalarının hızla yükselişe geçtiği Avustralya'da uzmanlar, hastalığın uzun vadeli etkilerini ve hastaların yaşadıklarını anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/08/iecrop/covid-reuters_16_9_1628401397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/delta-varyantinin-uzun-vadeli-etkileri-ortaya-cikti-6581653/"]

[old_news_related_template title="Mart ayında iki doz aşı olan ünlü isme Delta varyantı bulaştı" desc="ABD'li ünlü iç mimar ve televizyon sunucusu Genevieve Gorder yaptığı paylaşımda Covid-19'a yakalandığını duyurdu. 42 yaşındaki Gorder, 'Mart ayında iki doz aşı oldum ama bu Delta varyantı çok fena' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/01/iecrop/genevieve-instagram_16_9_1627796970.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/mart-ayinda-iki-doz-asi-olan-unlu-isme-delta-varyanti-bulasti/"]