Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kırım Tatar Milli Meclis Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ"

Bilgiç, açıklamasında, "Kırım Tatar Milli Meclisi Birinci Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in bu sabah (4 Eylül) Kırım’daki evine düzenlenen baskın sonrası gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü ve henüz kendisinden haber alınamadığını öğrendik. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

4 KIRIM TATARI TUTUKLANDI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Nariman Celal ve onunla birlikte tutuklanan dört Kırım Tatarının bir an önce evlerine ve ailelerine kavuşmalarını diliyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Kırım'ın kurtuluşu için geri sayım başladı" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen Kırım Platformu Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, bugün itibariyle Kırım’ın geri dönüş yolundaki geri sayımın başladığını belirterek ve Kırım Platformu’na Rusya’yı da davet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/23/iecrop/zelensky1_18588391_16_9_1629729601.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/zelenskiy-kirimin-kurtulusu-icin-geri-sayim-basladi-6609498/"]