Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, hakkında "uluslararası utanç haline gelen gelenek" olarak nitelendirdiği köpek eti yemeyi yasaklamayı gündeme getirdi.

Köpek aşığı olarak da bilinen Moon Jae-in geleneksel uygulamanın sona ermesi için 'zamanın geldiğini' vurguladı. Güney Kore'de köpek eti belli bir kesim tarafından da olsa tüketiliyor. Ülkede, genç nesil arasında köpek eti tüketimi 'tabu' olarak kabul edilse de geleneksel kesim hala köpek eti yiyor. Uzun süredir Güney Kore mutfağının bir parçası kabul edilen köpek etinin tüketilmesine yönelik hayvan hakları aktivistlerinin baskısı her geçen gün artıyor.

Güney Kore'deki hayvan koruma yasası, köpek ve kedilerin acımasızca öldürülmesini yasaklıyor, ancak tüketimlerini serbest bırakıyor.

Güney Kore'de son dönemde evde köpek beslemek oldukça popüler bir hale geldi. Moon Jae-in'in de göreve başladıktan sonra başkanlık binasında köpek beslediği biliniyor.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den Güney Kore'ye şartlı barış çağrısı" desc="Kuzey Kore, Güney Kore'nin 'düşmanca politikalardan' vazgeçmesi durumunda bölgedeki savaşı bitirmeye hazır olduklarını açıkladı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo-jong, 'karşılıklı saygının sağlanması, ön yargıların, düşmanca politikalar ve çifte standardın terkedilmesi' durumunda müzakerelere hazırız mesajı verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/24/iecrop/indir-48_16_9_1632475748.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kuzey-koreden-guney-koreye-sartli-baris-cagrisi-6667579/"]

[old_news_related_template title="17 köpek ölü bulundu; işkence yapılıp zehirlenmiş" desc="Pendik'te, sokak hayvanlarını beslemek için gelen hayvanseverler, ormanlık alanın yakınlarındaki arazide 17 köpek ölüsü buldu. Zehirlenen köpeklerin işkence de gördükleri tespit edilirken, polis soruşturma başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/06/iecrop/1-4_16_9_1625561015.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/17-kopek-olu-bulundu-iskence-yapilip-zehirlenmis-6524095/"]