İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede hızla artan Covid-19'un Omicron mutasyonu gündemiyle Başbakanlık Ofisinde basın toplantısı düzenledi. İngiltere'deki corona virüsü kısıtlamalarının arttırılacağını duyuran Johnson, hükümetin bu kış Covid-19 ile başa çıkmak için "B Planı"nı yürürlüğe koyma kararı aldığını açıkladı.

KAPALI ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU

Mevcutta uygulanmakta olan kurallara kıyasla daha ağır kısıtlamaları içeren B Planı'na göre Pazartesi gününden itibaren insanların yeniden evden çalışmaya teşvik edilecek. Cuma gününden itibaren ise tiyatrolar ve sinemalar da dahil olmak üzere halka açık kapalı mekanlarda maske takılması zorunlu olacak.

Ayrıca gece kulüpleri ve kalabalık mekanlara girişlerde aşı pasaportu uygulaması yürürlüğe girecek. İngiltere'nin B Planı'na geçmesinin "karantina" önlemi olmadığını söyleyen Johnson, insanların Noel partileri gibi etkinliklerini "iptal etmemeleri" gerektiğini vurguladı.

OMİCRON VAKA SAYISI YÜKSELDİ

Başbakan Johnson, bugün itibariyle Birleşik Krallık genelinde 131 Omicron vakasının daha tespit edilmesi ile toplam Omicron vaka sayısının 568'e yükseldiğini aktardı. İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen Omicron mutasyonun Covid-19'un Delta mutasyonundan "çok daha hızlı büyüdüğünü" ve tüm dünyada hızla yayıldığını" söyleyen Johnson, vaka sayılarının daha fazla artabileceği konusunda uyardı.

Johnson, Güney Afrika'da Omicron nedeniyle hastaneye yatışların 1 haftada yaklaşık olarak ikiye katlandığını söyleyerek, bunun İngiltere'deki hastaneye yatışlarda ve ölümlerde de büyük bir artışa yol açabileceğini belirtti.

Johnson, virüsün yayılmasını önlemek için "herkesin yapabileceği en büyük önlemin aşı olmak" olduğunu vurgularken, insanlara sağlık yetkilileri tarafından davet edilir edilmez destekleyici aşı dozlarını almaları gerektiğini söyledi.

[old_news_related_template title="Corona aşılarının antikor sonuçlarıyla ilgili yeni araştırma yayınlandı" desc="Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından yürütülen “Covid-19 Aşı İzlem Çalışması Ara Sonuçları” konusundaki bilimsel çalışma tamamlandı. Bilimsel çalışmanın sonucunda, '3 doz Sinovac uygulanmış bireylerde mutlaka 4'üncü doz hatırlatma dozuna gereksinim vardır. 4'üncü doz olarak yüksek antikor yanıtına yol açan Biontech tercih edilmesi önerilir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/iha-corona_16_9_1638975364.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-asilarinin-antikor-sonuclariyla-ilgili-yeni-arastirma-yayinlandi-6815659/"]

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü'nden omicron mutasyonu açıklaması: Bazı kanıtlar var" desc="Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 'Omicron mutasyonunun Delta'dan daha hafif şekilde hastalığa neden olduğuna dair bazı kanıtlar da var, ancak yine de emin olmak için henüz çok erken' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/08/iecrop/tedros-reuters_16_9_1584458514_16_9_1638990421.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunya-saglik-orgutunden-omicron-mutasyonu-aciklamasi-bazi-kanitlar-var-6815933/"]